ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

γρηγοροπΣυγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Λάρισας διοργανώνει αύριο Παρασκευή 6 Δεκέμβρη η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών στην Αθήνα στις 6 Δεκεμβρίου 2008.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Ταχυδρομείου στις 5.30μμ, ενώ οι διοργανωτές σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:
“Κάθε ουτοπία έχει τους τόπους της
6 Δεκέμβρη 2008, δολοφονείται από αστυνομικό ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος και πυροδοτείται το μεγαλύτερο εξεγερτικό γεγονός από την εποχή της μεταπολίτευσης.
Ο αντισυστημικός χαρακτήρας του Δεκέμβρη, η διάρκεια του και η διάχυση του σε όλες τις πόλεις, η μαζική- χωρίς καμία προετοιμασία- κινητοποίηση κοινωνικών στρωμάτων και δικτύων, η συγκρουσιακή δυναμική του που έχαιρε κοινωνικής αποδοχής, το πλούσιο ρεπερτόριο δράσης, έσπειρε το φόβο –όχι άδικα- στα εγχώρια και διεθνή καπιταλιστικά επιτελεία.
Remember Remember the 6th of December
Επιλέγουμε σήμερα να κατέβουμε στο δρόμο όχι για ένα ακόμη ετήσιο μνημόσυνο ενός ακόμη δολοφονημένου, ούτε για μια ακόμη ετήσια επέτειο μιας εξέγερσης.
Είμαστε πάλι στο δρόμο
Για τους εκατοντάδες δολοφονημένους (τους ονομάζουν αυτόχειρες) από το κράτος, από την απληστία των κυρίαρχων οικονομικών κύκλων και από την αναλγησία του πολιτικού τους προσωπικού
Για τον Παύλο Φύσσα και τους δολοφονημένους μετανάστες από τους φασίστες της Χ.Α.
Για την μικρή Σάρα και τους φοιτητές της Λάρισας.
Οι αναθυμιάσεις αυτού του σάπιου συστήματος μας πνίγουν
Όσα λαμπιόνια και αν ανάψουν στις χριστουγεννιάτικες φιέστες και τα φαντασμαγορικά σόου, -τι κυνισμός να επιλέγεται η 6 Δεκέμβρη για έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων- δεν μπορούν να καλύψουν τα κεριά και τα μαγκάλια που καίνε σε σπίτια ανθρώπων χωρίς ρεύμα.
Όσες βιτρίνες και αν στολίσουν, δεν θα μας υπνωτίσουν να τρέχουμε σαν «ζόμπι» για ψώνια, όχι μόνο γιατί δεν έχουμε χρήματα αλλά γιατί αρνούμαστε να δούμε τις ζωές μας σαν κατανάλωση .
Τον Δεκέμβρη του ’08 γράφτηκε πως «οι τσακισμένες χαρές καθρεφτίζονταν σε σπασμένες βιτρίνες»
Πέντε χρόνια μετά το εύφλεκτο υλικό που έχει συσσωρευτεί είναι τεράστιο, κάποια στιγμή η λάβα θα αιφνιδιάσει πάλι όσους δεν βλέπουν το ηφαίστειο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ