ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κατρούγκαλος1Α4 (Αντιγραφή)Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις  καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν.Λάρισας, διοργανώνουν την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου στις 7 μ.μ.  στο «Χατζηγιάννειο» ανοιχτή εκδήλωση –συζήτηση για όλα τα παραπάνω με θέμα:«Μνημόνια –Παιδεία-Δημοκρατία» με ομιλητές:

1.Ζωγραφάκη Ελένη ΑντιπρόεδροςΟΛΜΕ

2.Κατρούγκαλος Γιώργος Συνταγματολόγος,Καθηγητής Δημόσιου Δικαίου στο ΔΠΘ.

Σε ανακοίνωσή τους με αφορμή την εκδήλωση οι διοργανωτές αναφέρουν:

«Αντιστεκόμαστε, Αγωνιζόμαστε, Ανατρέπουμε την πολιτική τους!!!

Η χώρα μας και ο λαός μας βιώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά τις συνέπειες της βάρβαρης πολιτικής των μνημονίων.

Η ανεργία ειδικότερα των νέων έσπασε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ.

Το χειμώνα και την παγωνιά την νοιώθουν στη ζωή τους, στην καθημερινότητά τους  και στο πετσί τους μεταφορικά και κυριολεκτικά όλο και περισσότερα τμήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.

Παιδεία, Υγεία, Ασφάλιση, Δημοκρατία και όλα τα δημόσια αγαθά είναι στο στόχαστρο.

Η Δημόσια εκπαίδευση διαλύεται. Ολόκληροι τομείς και κλάδοι της εκπαίδευσης καταργήθηκαν σε μια νύχτα. 2000 εκπαιδευτικοί οδηγήθηκαν σε διαθεσιμότητα με πιθανή απόλυση. Το Π.Δ., η αξιολόγηση –χειραγώγηση ,οι συγχωνεύσεις τμημάτων  και σχολείων    θα είναι  τα εργαλεία για νέες δεξαμενές  πλεοναζόντων  και  διαθεσιμότητας. Τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όλων των  εργαζομένων καταργούνται και καταπατούνται. Μεσαίωνας παντού.

Το «νέο» Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο γίνεται πιο ταξικό οδηγώντας χιλιάδες μαθητές στα μονοπάτια της παραπαιδείας από πιο μικρές ηλικίες και χιλιάδες μαθητές ανέργων γονέων ή χαμηλών εισοδημάτων εκτός δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις Σχολές Επαγγελματικές Κατάρτισης (ΣΕΚ) ή ακόμη και εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας, δημιουργώντας τη γενιά των νέων σκλάβων του 21ου αιώνα.

Την ίδια ώρα η Δημοκρατία συνεχώς δοκιμάζεται και τα συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών καταπατούνται. Τα συνεταιράκια της συγκυβέρνησης ,Σαμαράς–Βενιζέλος (ΝΔ & ΠΑΣΟΚ), νομοθετούν και αποφασίζουν κατ’ εντολή της Τρόικας είτε με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, είτε με τροπολογίες είτε με Υπουργικές αποφάσεις υποβαθμίζοντας τελείως την κοινοβουλευτική διαδικασία.

Η απάντηση είναι μία και μοναδική:

Κοινή δράση, αγώνας μαζικός, ενωτικός όλων των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των ανέργων, των αυτοαποσχολούμενων, των μικροεπαγγελματιών  για ανατροπή αυτής της πολιτικής!!!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ