ΞΕΣΗΚΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

MOYSIKAΠανθεσσαλική συγκέντρωση μαθητών και γονιών των 4 Μουσικών Σχολείων Λάρισας, Βόλου, Τρικάλων, Καρδίτσας πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα. Η πορεία κατευθύνθηκε μέσα από τους κεντρικούς δρόμους στην έδρα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας,

όπου ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων Κώστας Παπαδούλης, μαζί με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και μαθητών συναντήθηκε με τον αναπληρωτή της Περιφερειακής Διευθύντριας. Στη συνέχεια η πορεία κατέληξε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου παραδόθηκε ψήφισμα στον Περιφερειάρχη.

Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για τη διακοπή της σίτισης στο Μουσικό Σχολείο του Βόλου, αλλά και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα Μουσικά Σχολεία όπως η έλλειψη καθηγητών (κυρίως στα μαθήματα επιλογής και μουσικών οργάνων), καθώς και για το πρόβλημα μεταφοράς από και προς το σχολείο τους. Στην κινητοποίηση συμμετείχε αντιπροσωπεία της Ένωσης Γονέων Λάρισας και καθηγητές των σχολείων.

Τα αιτήματα της σημερινής πανελλαδικής κινητοποίησης μαθητών και γονιών των Μουσικών Σχολείων είναι:

Να καλυφθούν εδώ και τώρα τα χιλιάδες κενά των εκπαιδευτικών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

Να δοθεί εδώ και τώρα ένα γεύμα σε κάθε μαθητή, σε όλα τα σχολεία με την ευθύνη του κράτους και τις υποδομές των Δήμων χωρίς χορηγούς και ΜΚΟ.

Καμία σύμπτυξη τμήματος, καμία συγχώνευση σχολείου, 20 μαθητές στην τάξη.

Αποκλειστικά δωρεάν, δημόσια και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Άρση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στον τομέα των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ που καταργήθηκαν, επαναλειτουργία όλων των τομέων που καταργήθηκαν στα ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της τεχνολογικής εκπαίδευσης.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση του το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ χαιρετίζει τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων και τους γονείς τους που συμμετείχαν στην Πανθεσσαλική συγκέντρωση.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ