ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΣΙΤΙΣΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

MASΚινητοποίηση για τα φλέγοντα ζητήματα της σίτισης, στέγασης και μεταφοράς των φοιτητών, πραγματοποίησαν οι Επιτροπές Αγώνα του ΜΑΣ ΤΕΙ Λάρισας και των δύο τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι σπουδαστές απαίτησαν και πέτυχαν, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τη δωρεάν μεταφορά τους από το ΤΕΙ μέχρι το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται η Περιφέρεια. Εκπρόσωποι του ΜΑΣ μίλησαν με τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό στο οποίο παρέδωσαν πλαίσιο με τα αιτήματα τους.

Δωρεάν μεταφορές για όλους τους σπουδαστές με την επίδειξη του ΠΑΣΟ

Κάρτες σίτισης σε όλους τους σπουδαστές που έχουν κάνει αίτηση

Να παραδοθούν τώρα τα δωμάτια στο νέο κτίριο των εστιών σε σπουδαστές που απορρίφθηκαν

Άμεση πρόσληψη μόνιμων καθηγητών σε όλες τις σχολές του ΤΕΙ

Θέρμανση σε όλους τους χώρους του ΤΕΙ

Με την ευθύνη της περιφέρειας να αξιοποιηθεί το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «ATLANTIC», που βρίσκεται στη συμβολή Παναγούλη – Κύπρου, για τη δημιουργία νέων εστιών.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι συμφωνεί μαζί τους και θα προσπαθήσει να βρει λύση σε κάποια από αυτά τα προβλήματα τουλάχιστον για το πρόβλημα της σίτισης, μέσω ενός κονδυλίου ΕΣΠΑ.

Το πρόβλημα της σίτισης είναι ιδιαίτερα οξυμένο καθώς μόνο 2.200 κάρτες σίτισης δόθηκαν σε σπουδαστές και φοιτητές από τις 17.000 που έπρεπε. Επιπλέον κάθε σπουδαστής του ΤΕΙ είναι υποχρεωμένος να πληρώνει από την τσέπη του τουλάχιστον 35 ευρώ το μήνα για τη μεταφορά του με αστικό λεωφορείο στο ΤΕΙ. Φυσικά δε λείπει και το πρόβλημα  με τις ελλείψεις καθηγητών στις σχολές ενώ την ίδια στιγμή οι σπουδαστές πρέπει να πληρώνουν και για αναλώσιμα.

Οι σπουδαστές χαιρέτισαν την κινητοποίηση των μουσικών σχολείων της Θεσσαλίας που έτυχε να έχουν προγραμματισμένη κινητοποίηση την ίδια ώρα στην Περιφέρεια και παλεύουν με τα ίδια αιτήματα δηλαδή για καθηγητές, μεταφορά, σίτιση.

902.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ