ΕΡΓΑ 32,5 ΕΚ. € ΘΑ ΕΝΤΑΞΕΙ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

AGORASTOS PANEPISTIMIAKOI 3 (Αντιγραφή)Σύσκεψη με αντικείμενο την πορεία υλοποίησης των έργων  του Ε.Σ.Π.Α. για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια υπό τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό. Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχε το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Νίκο Ζούμπο, εξετάστηκε η εξέλιξη ωρίμανσης έργων και ζητήθηκε από τον περιφερειάρχη η ετοιμότητα ενόψει του ΕΣΠΑ (ΣΕΣ).

Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν οι ενέργειες για τη διαμόρφωση της Στρατηγικής Ευφυούς Εξειδίκευσης (RIS3) στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και η συνεργασία με το Περιφερειακό Συμβούλιο Καινοτομίας. Παράλληλα ο περιφερειάρχης ζήτησε από τα μέλη του συμβουλίου τις προτάσεις τους για έργα και δράσεις με μετρήσιμα αποτελέσματα στην πραγματική οικονομία και τη σύνδεση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με την αγορά εργασίας.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Έχω τονίσει ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την υπάρχουσα δομή του για να μπορεί να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση. Συνεργαζόμαστε με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της Θεσσαλίας με στόχο την ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ που βοηθούν στην καλύτερη επίτευξη του εκπαιδευτικού έργου».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμα ο αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου Μιχάλης Ζουμπουλάκης, και τα μέλη-καθηγητές του Παν. Θεσσαλίας κ.κ Θεοδωράκης Ιωάννης, Κακανά Δόμνα, Μαλίζος Κωνσταντίνος, Μποντόζογλου Βασίλειος, Τσιρόπουλος Νικόλαος και Φεζουλίδης Ιωάννης.

Αναλυτικά τα ενταγμένα έργα στο ΕΣΠΑ έχουν ως εξής:

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΓΟΥ

 Π/Υ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΑΠΑΝΗ

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΕΦΑΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

                       7.469.452,25 €

ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ, ΚΤΙΡΙΟ Α ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ, ΚΤΙΡΙΟ Β ΑΙΘΟΥΣΕΣ

                       1.693.710,00 €

ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ

                       2.000.000,00 €

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΑΤΣΑΓΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

                       9.717.000,00 €

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η/Υ, ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

                     10.504.500,12 €

ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΠΡΩΗΝ ΤΣΙΚΡΙΚΗ

                       1.048.307,34 €

ΣΥΝΟΛΟ

           32.432.969,71 €

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ