ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΛΕΜΜΕΝΩΝ ΚΑΛΩΔΙΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΑΓΟΡ-ΚΑΡΑΛΣτην αντικατάσταση των κλοπιμαίων καλωδιώσεων και την αποκατάσταση των ζημιών, των δικτύων οδικού ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης οδικών τμημάτων και κόμβων επαρχιακών και Εθνικών οδών, προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας

μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβαση, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας εργολάβο Δ.Ε. κ. Γ. Ζαρογιάννη.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν στους  παρακάτω  κόμβους:

1. Δρόμο  Βρυοτόπου – Ροδιάς,  γέφυρα  Τιταρήσιου  ποταμού

2. Δρόμο  Λάρισας – Ελασσόνας, κόμβο  Μελούνας,

3. Δρόμο  Λάρισας – Τρικάλων,  κόμβο  παράκαμψης  Μάνδρας

4. Δρόμο  Λάρισας – Καρύτσας,  κόμβος  παράκαμψης  Στομίου

5. Δρόμο  Λάρισας – Συκουρίου,  θέσεις  Ο.Δ.Δ.Υ.  και  εργοστάσιο  Σαπουνά,

6. Δρόμο  Λάρισας – Φαρσάλων,  κόμβους  Σταυρού  Φαρσ.  και  Ασπρόγειας

7. Κόμβος Κιλελέρ

8. Κόμβος Πλατυκάμπου – (Γαλήνης) – Μελισσοχωρίου

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός επεσήμανε: «Η σύμβαση αυτή πρόκειται να θεραπεύσει τις φθορές στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και φωτεινής σηματοδότησης, που εμφανίζονται στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε. Λάρισας. Όπως γνωρίζετε, δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και στην επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Οι συνεχιζόμενες κλοπές καλωδίων όμως δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην ασφάλεια του οδικού δικτύου. Θα πρέπει όλοι μαζί να περιφρουρήσουμε τη δημόσια περιουσία, ιδιαίτερα σ’ αυτή τη δύσκολη στιγμή, όπου οι πόροι για τέτοιες παρεμβάσεις, έχουν περικοπεί δραστικά».

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου τόνισε: «Το φαινόμενο της κλοπής  καλωδιώσεων στο οδικό μας δίκτυο, τόσο στον ηλεκτροφωτισμό όσο και στους φωτεινούς σηματοδότες, έχει πάρει πλέον ανεξέλεγκτες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται θέμα οδικής  ασφάλειας. Με την παρούσα σύμβαση θα αποκατασταθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Όμως δεδομένου ότι αυτή η αποκατάσταση των ζημιών θα επιβαρύνει σημαντικά τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, θα πρέπει να προφυλάσσουμε το οδικό μας δίκτυο, από κοινού, πολίτες και φορείς, από τέτοιες παραβατικές συμπεριφορές. Δυστυχώς οι κλοπές καλωδίων για την εξαγωγή του χαλκού έχουν γίνει μάστιγα, με ολέθριες επιπτώσεις στην οδική ασφάλεια»

Στοιχεία του έργου

Το έργο «Αποκατάσταση καλωδιώσεων κόμβων» χρηματοδοτείται από τους ΚΑΠ της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, τα υπόγεια  δίκτυα  φωτισμού θα αποκατασταθούν με καλώδια τύπου ΝΥΥ αναλόγου διατομής σε κάθε κόμβο, προστατευόμενα με πλαστική σωλήνα Φ.100χιλ. ή σιδηροσωλήνα  γαλβανιζέ  2 ιντσών  (κάτω  από διελεύσεις οδών και πεζοδρομίων) και  τοποθετούμενα εντός  του  υπάρχοντος  χάνδακος, είτε με  μούφα  τύπου 3Μ συνεννούσα τα αποσχισμένα καλώδια και πάντοτε   σύμφωνα  με  τις  υποδείξεις  της  υπηρεσίας.

Κατά μήκος των  υπόγειων  ηλεκτρικών  καλωδίων  θα  εξασφαλίζεται  η  συνεχής  διέλευση  από  ιστό σε ιστό  γυμνού  χάλκινου αγωγού γείωσης, ανάλογης διατομής, προς τον οποίο θα γειώνονται όλα τα φωτιστικά  και  οι  ιστοί  φωτισμού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ