Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία της επιτροπής αγώνα για φθηνό νερό

malak-300x224Σήμερα Τετάρτη 11-12-2013, στην πόλη του Αμπελώνα εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους, φασιστικής νοοτροπίας και καπήλευσης της εξουσίας από την δημοτική αρχή και συγκεκριμένα από τον δήμαρχο Νίκο Μαλάκο. 

Δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη αυτό το γεγονός αλλά μιάς και ο δήμαρχος εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την καρέκλα της εξουσίας που του δόθηκε λάθρα, καταγγέλουμε και στηλιτεύουμε τις φασιστικές του πράξεις έναντι των δημοτών και υποτιθέμενων ψηφοφόρων του.

Σήμερα λοιπόν, όπως και στο παρελθόν, δημότης πήγε στον δημοτικό κατάστημα του Αμπελώνα, όπου διαμένει για να πάρει βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, και ο υπάλληλος του αρνήθηκε να του δώσει με την δικαιολογία ότι είναι εντολή δημάρχου διότι χρωστάει στον Δήμο. Ο συγκεκριμένος δημότης, όπως και όλοι οι δημότες στον Αμπελώνα αλλά και στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα, υποστηρίζοντας τον δίκαιο αγώνα για Φθηνό Νερό, συμβαδίζουν και υποστηρίζουν την Επιτροπή Αγώνα στο να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς του νερού μέχρις ότου δικαιωθούν τα αιτήματα της. Έτσι λοιπόν ο δήμαρχος –ο Θεός να τον κάνει – χρησιμοποιώντας και τις τελευταίες ανέλπιδες προσπάθειες εκβιασμού των δημοτών, προσπαθεί να μαζέψει λεφτά, αφού πλέον κανένας δεν βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να του πληρώσει νερά.

Να τονίσουμε ότι η ΔΕΥΑΤ είναι Δημοτική Επιχείρηση Ιδιωτικού Δικαίου, που σημαίνει είναι ανεξάρτητη επιχείρηση από τον Δήμο, και δεν έχει κανένα δικαίωμα ο Δήμος να αρνείται να παρέχει τις υπηρεσίες του, στους δημότες.

Επίσης, αν ένας δημότης έχει οφειλές στον δήμο για οποιοδήποτε λόγο, παύει να είναι δημότης και δεν είναι μόνιμος κάτοικος του δήμου? Από πού θα πάρει αυτός βεβαίωση μόνιμης κατοικίας? Και ποιος δίνει το δικαίωμα στον εκάστοτε μη μόνιμο δήμαρχο, να αρνείται τέτοιου είδους παροχές?

Και εμείς ως Επιτροπή Αγώνα για μία ακόμα φορά τον καλούμε να συνετιστεί, να σοβαρευτεί και να ασχοληθεί πλέον ήρεμα, συνετά και με πολιτική σοβαρότητα, που ίσως μέχρι τώρα δεν την κατείχε, με το  θέμα της τιμολογιακής πολιτικής του πόσιμου ύδατος, στη βάση των αιτημάτων που του έχουμε θέσει από το 2011 και εντεύθεν.

Ίσως τώρα που οι πολιτικές συγκυρίες αφυπνίζουν ανθρώπους στο πολιτικό παρασκήνιο, ίσως τώρα είναι καιρός να ακούσουμε από τους υποψηφίους στην τοπική αυτοδιοίκηση μία πρόταση λύσης για το θέμα του νερού με βάση τα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα, τα οποία είναι:

– 0,25 λεπτά στα πρώτα 100 κ.μ., 0,36 λεπτά μέχρι τα 200 κ.μ., 0,42 λεπτά μέχρι τα 300 κ.μ., κοκ,
–  ΧΩΡΙΣ ειδικό τέλος (80%),
–  ΧΩΡΙΣ ΦΠΑ 23% επί του ειδικού τέλους,
–  ΧΩΡΙΣ ελάχιστη κατανάλωση,
και να ισχύσουν αυτά από τον Μάρτιο του 2011 και εντεύθεν,  σε ΟΛΟ το Δήμο Τυρνάβου.

Επίσης υπερτονίζουμε και προσκαλούμε τους δημότες όλου του Δήμου Τυρνάβου να μην πείθονται και τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους φασιστικές απειλές, διότι ο αγώνας που ξεκινήσαμε όλοι μαζί από το 2011, είναι δίκαιος και γι’ αυτό δεν κατάφερε η δημοτική αρχή να τον σταματήσει.

Θαρρετά και χωρίς φόβο διεκδικούμε ΦΘΗΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ