ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Παράταση των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ

giatrΣε 24ωρη απεργία προχωρούν σήμερα, Τετάρτη, νοσοκομειακοί γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, διαμαρτυρόμενοι για τις σχεδιαζόμενες πολιτικές στο χώρο της Υγείας.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), η απεργία γίνεται για να προασπιστεί ό,τι απέμεινε από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας, καθώς και για τη διεκδίκηση ενός καθολικού και ολοκληρωμένου αποκλειστικά Δημόσιου Σύστηματος Υγείας.

Λόγω της απεργίας νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ και προνοιακές μονάδες θα λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Συνεχίζονται εν τω μεταξύ οι κινητοποιήσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι αποφάσισαν παράταση της απεργίας του μέχρι τις 19 Δεκεμβρίου, ζητώντας από το Υπουργείο Υγείας να παρουσιάσει στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για μια ισχυρή Δημόσια Πρωτοβάθμια Περίθαλψη.

Σημειώνεται ότι το Σάββατο κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στη Βουλή, για τον προϋπολογισμό του 2014, ο υφυπουργός Υγείας Αντ. Μπέζας, δήλωσε ότι «οι μεταρρυθμίσεις είναι η βάση για να δώσουμε ένα φιλί ζωής στις γερασμένο σύστημα υγείας».

Επίσης τόνισε το υπουργείο επιθυμεί «συναντίληψη, συμφωνίες και συγκλίσεις», υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι «το υπουργείο δεν εκβιάζει κανένα, αλλά και δεν εκβιάζεται από κανένα».

Αναφερόμενος στην κρίση και την απεργία των γιατρών ο υφυπουργός διαβεβαίωσε ότι «σεβόμαστε το προσωπικό που έχουμε και αναγνωρίζουμε την προσφορά του, τις γεωγραφικές και άλλες ιδιαιτερότητες», όμως, όπως είπε, «εμείς δεν είμαστε διαφορετικοί ασθενείς απ’ ότι στην Ευρώπη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ