«Ο ΑΣΤΕΓΟΣ ΙΗΣΟΥΣ»

άστεγος Ιησούς Ένα άγαλμα που δεν μπορούσε να βρει στέγη: ​​ένα αληθινού μεγέθους γλυπτό του Ιησού που απεικονίζεται ως ένας άστεγος άνθρωπος που κοιμάται σε ένα παγκάκι, τυλιγμένος σε μια κουβέρτα, με τις πληγές της σταύρωσης εμφανείς στα γυμνά πόδια του…

Όμως, μετά την απόρριψή του από δύο παγκοσμίου φήμης καθεδρικούς ναούς – του Αγίου Μιχαήλ στο Τορόντο και του Αγίου Πατρικίου στη Νέα Υόρκη – «Ο Άστεγος Ιησούς» βρήκε υποστηρικτή στο πρόσωπο του πάπα Φραγκίσκου.

«Το πρώτο πράγμα που έκανε όταν είδε το γλυπτό μου ήταν να προσευχηθεί, και στη συνέχεια ευλόγησε το κομμάτι,” είπε ο Schmalz.

Ο Schmalz, είναι απόφοιτος του Οντάριο College of Art and Design, και ειδικεύεται σε μεγάλης κλίμακας χάλκινα έργα με χριστιανικά θέματα, που γίνονται για δημόσια μνημεία και χριστιανικές εκκλησίες.

Ο ίδιος εμπνεύστηκε το 2,5 μέτρων χάλκινο άγαλμα όταν είδε έναν άστεγο άνθρωπο τυλιγμένο σε μια κουβέρτα στο Τορόντο.

“Αρχικά, αυτό που βασικά σκέφτηκα στην καρδιά μου, ή και στο μυαλό μου ήταν: Μόλις είδα τον Ιησού”, δήλωσε ο Schmalz. “Και ήθελα και άλλοι άνθρωποι να έχουν αυτή την εμπειρία όταν βλέπουν άστεγους ή περιθωριοποιημένα άτομα, να δουν αυτή τη σχέση με τον Ιησού.”

Το αξίας περίπου 25.000 δολαρίων άγαλμα, το οποίο πήρε περίπου οκτώ μήνες για να δημιουργηθεί, χρηματοδοτήθηκε από ιδιώτες χορηγούς. Τελικά βρήκε τη θέση του στη Θεολογική Σχολή των Ιησουιτών του Regis College του Πανεπιστημίου του Τορόντο.

“Σε αντίθεση με πολλά γλυπτά του Ιησού που προορίζονται για να τοποθετηθούν σε ένα βάθρο, αυτό το γλυπτό προορίζεται μόνο να βρει θέση σε ένα δρόμο της πόλης», δήλωσε ο Schmalz.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ