ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ

agrot2Πανθεσσαλική συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στη Λάρισα.Αντιπροσωπεία τους μετέβη στο γραφείο της γ.γ.κ. Πόπης Γερακούδη, και της παρέδωσαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους.

Στη συνέχεια έκαναν πορεία από την Περιφέρεια ως το κέντρο της πόλης. Πέρασαν συμβολικά έξω από τα Δικαστήρια για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα αγροτοδικεία και κατέληξαν στην Περιφέρεια Θεσσαλίας όπου παρέδωσαν υπόμνημα στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό.

Τα αιτήματα των αγροτών

agrot1Οι μικρομεσαίοι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους για να παλέψουν κατά της αντιαγροτικής – αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ, η οποία δημιουργεί, πολλαπλασιάζει και οξύνει τα προβλήματά τους, τους οδηγεί στο ξεκλήρισμα, στην ανεργία, στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Ζητήματα αιχμής είναι η άγρια φορολογία στο αγροτικό εισόδημα, από το πρώτο ευρώ, αλλά και μέσω του Ενιαίου Φόρου, το χαράτσωμα με τα υπέρογκα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ και του ΟΓΑ, οι αυξήσεις στο αγροτικό ρεύμα, στο αγροτικό πετρέλαιο, στο νερό και τα άλλα δημοτικά τέλη, οι μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων, τα χαράτσια για τις άδειες των γεωτρήσεων και τις δηλώσεις καλλιέργειας, τις σταυλικές εγκαταστάσεις και τις ηλεκτρονικές σημάνσεις των ζώων κ.ά.

Στις αρχές Ιανουαρίου, θα πραγματοποιηθεί πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ, στη οποία θα γίνει συζήτηση και θα ληφθούν αποφάσεις για την πορεία των κινητοποιήσεων. Για το αμέσως επόμενο διάστημα, προετοιμάζεται συνεδρίαση της Επιτροπής των Μπλόκων, που είχε συγκροτηθεί στη διάρκεια της μεγάλης, πανελλαδικής, αγροτικής κινητοποίησης τον περασμένο Φλεβάρη.

Στη συγκέντρωση των αγροτών απηύθυναν χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος του ΕΚΛ Θανάσης Βάιος, ο πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ Ρίζος Μαρούδας, ο Βάγιος Κομνηνός, πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς και ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας.

φωτο: 902.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ