ΕΚΛ: ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΡΟ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

σπιτιΤο Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, αξιώνει από την συγκυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, που μονιμοποιεί τα χαράτσια στη λαϊκή κατοικία, σε οικόπεδα, αγροτικές εκτάσεις, λαϊκών οικογενειών. 

Σε ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΛ αναφέρονται τα εξής:

“Οι μειωμένοι συντελεστές και ελαφρύνσεις είναι για το μεγάλο κεφάλαιο, την μεγάλη ακίνητη περιουσία, με την μείωση της φορολογίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων (για να πληρώνει λιγότερο φόρο αυτός που αγοράζει την ακίνητη περιουσία των μικροϊδιοκτητών που αναγκάζονται να την πουλήσουν), η  γη θα συγκεντρωθεί πιο γρήγορα στα χέρια των καπιταλιστών που θα την αρπάζουν πρώτα – πρώτα απ’ τη φτωχή αγροτιά.

Η πάλη εργατών, συνταξιούχων, μικρών ΕΒΕ και αγροτών, για την κατάργηση των χαρατσιών στη λαϊκή κατοικία, οικόπεδα και αγροτικές εκτάσεις, για την κατάργηση των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου αποτελεί μονόδρομο.

Παράλληλα αναδείχνεται η αναγκαιότητα για ριζικές αλλαγές στην φορολογία που μπορεί να πραγματοποιηθούν στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής με κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών. Όχι άλλες θυσίες για την πλουτοκρατία, οργάνωση, αγώνας αντεπίθεση ως την τελική νίκη του λαού”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ