ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ ΚΙ ΕΝΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΑΠΟΚΤΑ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ (Αντιγραφή)Σε νέα εποχή περνά η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσον αφορά τις αθλητικές υποδομές καθώς εξασφαλίστηκε πρόσθετη χρηματοδότηση 14,5 εκατ. ευρώ για να ολοκληρωθούν πέντε σημαντικά έργα σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη τύπου σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κας Ρένας Καραλαριώτου, με την επιπλέον χρηματοδότηση 14.465.626,00 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) πρόκειται να ολοκληρωθούν οι εργασίες στα εξής αθλητικά κέντρα:

– Ανοικτό κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας Λάρισας (προϋπολογισμός 4,5 εκατ. ευρώ)  εγγράφεται επιπλέον 1 εκατ. ευρώ

– Κλειστό γυμναστήριο Τρικάλων (προϋπολογισμός 3,5 εκατ. ευρώ)  εγγράφονται επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ

– Κλειστό γυμναστήριο Καρδίτσας – Αίθουσα Βαρέων Αθλημάτων (προϋπολογισμός 7,4 εκατ. ευρώ)  εγγράφονται επιπλέον 7,4 εκατ. ευρώ

– Κλειστό γυμναστήριο Αλοννήσου (προϋπολογισμός 1,4 εκατ. ευρώ)  εγγράφεται επιπλέον 1,4 εκατ. ευρώ

– Κλειστό γυμναστήριο Αγριάς (προϋπολογισμός 790.000 ευρώ)  εγγράφονται επιπλέον 790.000 ευρώ

– Βελτίωση Αθλητικών Εγκαταστάσεων σε Γυμναστήρια της Θεσσαλίας εγγράφονται 300.000 ευρώ.

«Πρόκειται για έργα τα οποία λόγω της έλλειψης χρηματοδότησης είτε προχωρούσαν πάρα πολύ αργά είτε είχαν απομείνει «κουφάρια» αποτελώντας εκτός των άλλων εστία περιβαλλοντικής μόλυνσης και αισθητικής υποβάθμισης», τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός και εξήγησε: «Μετά από μια πολύμηνη διαδικασία και σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης και συγκεκριμένα με τον υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη και τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Γιαννούση, καταγράψαμε τα ημιτελή αθλητικά έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Με συντονισμένες προσπάθειες εξασφαλίστηκαν οι απαιτούμενοι πόροι κι έτσι οριστικοποιήθηκε πρόγραμμα ολοκλήρωσης των ημιτελών αυτών έργων με προϋπολογισμό ύψους 14, 5 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για έργα τα οποία επανεκκινούν αμέσως έτσι ώστε να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό.

Για το ανοικτό κολυμβητήριο της Λάρισας πρέπει να σημειωθεί ότι οι εργασίες δεν σταμάτησαν ποτέ και μέχρι τώρα έχουν πληρωθεί 4, 5 εκατ. ευρώ (τα 4 από την Περιφέρεια και 500.000 ευρώ από τον Δήμο Λαρισαίων). Το ίδιο συμβαίνει στην Αγριά αλλά και στην Αλόννησο, όπου οι εργασίες συνεχίζονται, ενώ στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα η επανεκκίνηση των έργων αναμένεται πλέον αμέσως».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ