ΧΩΡΙΣ ΕΚΑΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 65 ΕΤΩΝ

συνταξΤέλος στην καταβολή του ΕΚΑΣ για τους δικαιούχους που είναι κάτω των 65 ετών μπαίνει από την 1η Ιανουαρίου καθώς αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση της κυβέρνησης.

Μεταξύ των συνταξιούχων που θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται δραματικά είναι και τουλάχιστον 22.000 άτομα με αναπηρία, δηλαδή άνθρωποι μιας ιδιαίτερα ευαίσθητης και φτωχής ομάδας του πληθυσμού. Συνολικά οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το ΕΚΑΣ και είναι κάτω από την ηλικία των 65 ετών είναι 60.000 καθώς οι συντάξεις τους κυμαίνονται από 400 έως 600 ευρώ. Οι οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία ζητούν έστω και την τελευταία στιγμή λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τις γιορτές να υπάρξει ρύθμιση του προβλήματος και να εξαιρεθούν από το μέτρο.

Ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Αναπήρων, Γιάννης Βαρδακαστάνης, δήλωσε για το θεμα: “Συνταξιούχοι με αναπηρία να μην οδηγηθούν από την πρώτη του Γενάρη σε μεγαλύτερη φτωχοποίηση”.

Στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων εκτιμούν πως το ετήσιο κόστος χορήγησης για τους αναπήρους προσεγγίζει τα 38 εκατ. ευρώ και το συνολικό κόστος και για τους υπόλοιπους κάτω των 65 φτάνει τα 105 εκατ. ευρώ.

imerisia.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com