ΜΟΝΟ ΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ

Ανακοίνωση των ΣΥΝ.Ε.Κ. Λάρισας για το αποτέλεσμα των εκλογών της ΕΛΜΕ

ekloges20131Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς που εμπιστεύτηκαν το ψηφοδέλτιο των ΣΥΝΕΚ  Λάρισας για την εκλογή του  νέου Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας. Τα μηνύματα των εκλογών πολλά και με πολλούς αποδέκτες:

Νικητής των εκλογών η αποχή. Ένα μεγάλο τμήμα εκπαιδευτικών επέλεξε την αποχή λόγω απογοήτευσης, θυμού, αγανάκτησης . Η αποχή μας προβληματίζει ιδιαίτερα  και ως παράταξη θα κάνουμε το παν για την ενεργοποίηση όλων των συναδέλφων. Η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι αναγκαιότητα. Η απαξίωση της συλλογικής δράσης και του  συνδικαλιστικού κινήματος είναι πορεία χωρίς ελπίδα και προοπτική.

Μειώθηκαν οι  δυνάμεις  των παρατάξεων  της συγκυβέρνησης ΔΑΚΕ και Π.Ε(ΠΑΣΚ ).Η ΔΑΚΕ έχασε το 35% των ψήφων της και η Π.Ε(ΠΑΣΚ) το 55%. Οι δυνάμεις του «κυβερνητικού» συνδικαλισμού  έχουν όμως  ακόμη «δύναμη» και ισχυρά ερείσματα στο χώρο .

Θεωρούμε ως θετική εξέλιξη  ότι  οι δυνάμεις που καταγράφονται στο χώρο της Εκπαιδευτικής Αριστεράς έχουν πλειοψηφία  τόσο σε απόλυτο αριθμό ψήφων, ποσοστών   και την πλειοψηφία των εδρών (5) στο νέο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Πέρα όμως από τα όποια αποτελέσματα τα οποία προφανώς λαμβάνουμε υπόψη μας για τη συνδικαλιστική και πολιτική μας δράση, οφείλουμε να τονίσουμε τα εξής!!!

Τα  μεγάλα προβλήματα είναι μπροστά μας η διαθεσιμότητα –απόλυση των συναδέλφων ,η αξιολόγηση-χειραγώγηση, οι συγχωνεύσεις  και το  κλείσιμο 1676 σχολικών μονάδων,η απαξίωση των εκπαιδευτικών, το σχέδιο για την πλήρη  διάλυση της Δημόσιας εκπαίδευσης  βρίσκεται σε εξέλιξη. Απέναντι σε όλα αυτά η παράταξή μας θα σταθεί  στο Δ.Σ. με ευθύνη, πολιτική ωριμότητα ,αγωνιστικό και μαχητικό πνεύμα.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ