ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ – ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ “ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”

Ανακοίνωση της διοίκησης της Ενωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Εύβοιας

envshΤο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, καταδικάζει απερίφραστα την πρόσφατη απόφαση της εφημερίδας «Ελευθερία» Λάρισας, να προχωρήσει στην απόλυση τριών συναδέλφων δημοσιογράφων, στη διαθεσιμότητα άλλων τριών

εκ των οποίων οι δύο είχαν θητεύσει, στο παρελθόν, ως αντιπρόεδροι της Ένωσης μας, καθώς και σε απολύσεις – διαθεσιμότητες άλλων εννέα συναδέλφων τεχνικών και διοικητικού προσωπικού της εφημερίδας.

Θεωρούμε την αιφνιδιαστική αυτή  απόφαση απαράδεκτη και καταδικαστέα. Πιστεύουμε ότι είναι άδικο στο όνομα της κρίσης να απολύονται εργαζόμενοι, που έχουν προσφέρει πάρα πολλά στην ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού της ευρύτερης περιοχής τα τελευταία χρόνια και να «ανταμείβονται» με αυτόν τον σκληρό τρόπο παραμονές μάλιστα εορτών.

Η Διοίκηση της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, ζητά από τη Διοίκηση της εφημερίδας «Ελευθερία» την άμεση επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων και την άρση των διαθεσιμοτήτων.  Τα περιθώρια διαλόγου δεν έχουν εξαντληθεί και όλοι θα κριθούμε από τις έτσι κι αλλιώς, δύσκολες αποφάσεις που καλούμαστε να διαχειριστούμε. Ιδίως στους τωρινούς καιρούς που διανύουμε, όπου η μάχιμη δημοσιογραφία – και εν γένει οι εργαζόμενοι στον Τύπο – βάλλονται πανταχόθεν.

 

Σε κάθε περίπτωση η ΕΣΗΕΘΣτΕ.Ε είναι παρούσα με βάση τις διαδικασίες που προβλέπει το καταστατικό της και τη στάση που απορρέει από την ιστορία της, τη συνδικαλιστική της ευθύνη και το χρέος της για την προστασία του δικαιώματος της εργασίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ