ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΚΟΜΤην ανάγκη να προχωρήσει το ταχύτερο δυνατόν η διαδικασία της έκδοσης αδειών χρήσης νερού για τους αγρότες του Δήμου Κιλελέρ, διατύπωσε ο δήμαρχος, κ. Ρίζος Κομήτσας, κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, κ. Καλλιόπη Γερακούδη.

Το θέμα αφορά δεκάδες αγρότες του Δήμου Κιλελέρ, που αρδεύουν τις καλλιέργειές τους από επιφανειακά ύδατα και έχουν υποβάλει αίτηση στην αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων, προκειμένου να λάβουν άδεια χρήσης νερού και με αυτή να ηλεκτροδοτήσουν τα αντλιοστάσιά τους με αγροτικό ρεύμα από τη ΔΕΗ.

Επί πολλούς μήνες υπάρχει εμπλοκή στη διαδικασία της αδειοδότησης αλλά όπως διαβεβαίωσε τον δήμαρχο η κ. Γερακούδη, μόλις παραδοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες η αναμενόμενη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, η έκδοση των αδειών θα «τρέξει», δίχως καμία καθυστέρηση. Για το ζήτημα ο δήμαρχος Κιλελέρ είχε επικοινωνία τόσο με τη Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και με το Τμήμα Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος και ζητώντας με την ολοκλήρωση της μελέτης, να εκδοθούν οι άδειες χρήσης νερού για τους αγρότες.

Να σημειωθεί ότι με την ενεργοποίησή τους οι καλλιεργητές θα έχουν σημαντικό όφελος, αφού θα μπορέσουν να μειώσουν το κόστος παραγωγής τους με τη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος για την άρδευση των καλλιεργειών τους και όχι πετρελαίου, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια. «Με τις άδειες χρήσεις νερού, θα μπορέσουν, επιτέλους, οι αγρότες μας να ποτίσουν πιο οικονομικά τις καλλιέργειές τους. Το όφελος θα είναι πολλαπλό, καθώς από την προμήθεια και την εγκατάσταση των ηλεκτροκίνητων αντλιοστασίων, θα εισρεύσουν στην τοπική αγορά και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τα οποία θα επενδύσουν οι παραγωγοί μας για την αγορά του αναγκαίου εξοπλισμού» σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Κομήτσας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ