ΠΕΘΑΝΕ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ Ν. ΔΗΜΗΤΡΑΤΟΣ

DHMHTRΠέθανε σε ηλικία 71 ετών ο τραγουδιστής και ηθοποιός Νίκος Δημητράτος. Πρωτοεμφανίστηκε  στο θέατρο σε δύο παραστάσεις-σταθμούς: το 1971 στο Παραμύθι Χωρίς Όνομα του Ι.Καμπανέλλη με τον θίασο της Νέας Πορείας και στο Μεγάλο Μας Τσίρκο του Ι.Καμπανέλλη με τον θίασο Καρέζη/Καζάκου -μία παράσταση που σηματοδότησε την έναρξη της πολυετούς συνεργασίας του με τον Σταύρο Ξαρχάκο.

Συνεργάστηκε με τον θίασο του Γ.Μιχαλακόπουλου και με τον Μ.Βολανάκη, ενώ έπαιξε και έγραψε τη μουσική για την παράσταση του Ματωμένου Γάμου στο θέατρο Στοά του Θ.Παπαγεωργίου και της Λ.Πρωτοψάλτη.

Στο τραγούδι εμφανίστηκε την εποχή του Νέου Κύματος στις μπουάτ της Πλάκας. Με αφετηρία την παράσταση Το Μεγάλο Μας Τσίρκο, συμπορεύθηκε καλλιτεχνικά επί σειρά ετών με τον Σταύρο Ξαρχάκο στη δισκογραφία, τον κινηματογράφο και το θέατρο, ενώ συνεργάστηκε και με άλλους σημαντικούς συνθέτες όπως ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Χρήστος Λεοντής, ο Δήμος Μούτσης, ο Ηλίας Ανδριόπουλος, ο Γιώργος Χατζηνάσιος, ο Μίμης Πλέσσας, ο Νότης Μαυρουδής, ο Δημήτρης Λάγιος, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο Δημήτρης Λέκκας και ο Θοδωρής Ξυδιάς.

Παράλληλα συμμετείχε σε συναυλίες και μουσικές παραστάσεις με πολλούς ακόμα σημαντικούς Έλληνες τραγουδιστές και μουσικοσυνθέτες, όπως Μάρκος και Στέλιος Βαμβακάρης, Σωτηρία Μπέλλου, Νίκος Ξυλούρης, Απόστολος Καλδάρας, Ελένη Βιτάλη, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Σωτηρία Λεονάρδου κ.α.

Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στο Νεκροταφείο του Βύρωνα, στις 2.30 μ.μ.

Η οικογένειά του επιθυμεί, αντί στεφάνων, προσφορά χρημάτων στη Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου».

Ο Λαρισαίος φίλος του και γνωστός τραγουδιστής Θ. Θωμαϊδης έγραψε στο facebook για το θάνατο του Ν. Δημητράτου τα εξής:

Έφυγε ένας ΜΕΓΑΛΟΣ Τραγουδιστής !!!! Έφυγε ένας Ιδιαίτερος Καλλιτέχνης, Φίλος, Άνθρωπος !!!! -Πενθούμε Αληθινά !!!!! όσοι τον ζήσαμε από κοντά, όσοι είχαν την Αισθητική να καταλαβαίνουν το Ταλέντο του, όσοι διδάχτηκαν από την Στάση του απέναντι στο star system, όσοι Ιδιότροπα θεωρούσε ο ίδιος Συναδέλφους του, όσοι θα Μνημονεύουμε το όνομά του ως Συνώνυμο της Καλλιτεχνικής Επάρκειας, της Αφοσίωσης στην Τέχνη της Ερμηνείας, της Σκηνικής Οικονομίας….. -Αντίο Νίκο !!! Αντίο Συνάδελφε !!! Αντίο Φίλε !!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ