Η ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΟΚΟΣ ΤΗΣ “ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗΣ”

Δήλωση του προέδρου του Τμήματος Κ&Δ Θεσσαλίας TEE Kων. Διαμάντου

ΦΩΤ ΔιαμάντοςΗ αιθαλομίχλη στην ατμόσφαιρα είναι απότοκος της … «πολιτικής αιθαλομίχλης» του μοντέλου άσκησης, επί πολλά χρόνια, ευκαιριακής πολιτικής και, σε αρκετές περιπτώσεις, εξυπηρέτησης ιδιοτελών συμφερόντων ενάντια στα Εθνικά συμφέροντα και στις λαϊκές κοινωνικές ανάγκες.

Είναι η πολιτική του παρελθόντος που έφερε την έκρηξη της οικονομικής κρίσης σε συνδυασμό με το σπάταλο ενεργειακό μοντέλο που υιοθετήθηκε, χωρίς μακροχρόνια, ολιστική προσέγγιση.

Σήμερα στην Ελλάδα ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού βιώνει την Ενεργειακή Φτώχεια (όταν ένα Ελληνικό νοικοκυριό δαπανά Περισσότερο από 10% του ετήσιου οικογενειακού του εισοδήματος για τις δαπάνες των ενεργειακών του αναγκών, τότε ορίζεται ότι πλήττεται από ενεργειακή φτώχεια).  Άλλωστε, όσοι δεν ζουν στη γυάλα τη βιώνουν διαρκώς δίπλα τους.

Αλλά, και για τους πλέον δύσπιστους, μία έρευνα  του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών – Τμήμα Στατιστικής (του χειμώνα του 2013- δεν πιστεύω ότι θα βελτιωθούν οι δείκτες στο τέλος του χειμώνα του 2014) αποτυπώνει την δραματική εκρηκτική κοινωνική πραγματικότητα και αγωνία:

«Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να πληρώσετε τους λογαριασμούς για τη θέρμανση του σπιτιού σας;»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ