ΚΑΙ Η ΣΙΩΠΗ ΕΧΕΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ

Βολές της Λίας – Ευαγγελίας Γκουντρουμπή – Θώμου κατά της Ενωτικής Πρωτοβουλίας

gudruΚάποιοι άνθρωποι στην πόλη μας, αντί να περάσουν όμορφα Χριστούγεννα με τις οικογένειές τους και τους αγαπημένους τους, απολαμβάνοντας το γενικότερο κλίμα των ημερών, αρέστηκαν σε αβάσιμες επιθέσεις και καταγγελίες συνωμοσιών που υπάρχουν μόνο μέσα στον μυαλό τους.

Ένα κείμενο της Τοπικής Συντονιστικής Λάρισας για την Πρωτοβουλία για τη Δημοκρατική Παράταξη, το οποίο συντάχτηκε για να σταλεί στους 58 που είχαν την ολομέλειά τους στην Αθήνα στις 23/12/2013, και ανέβηκε και στην likepage της Πρωτοβουλίας στο facebook, το είδαμε ξαφνικά δημοσιευμένο σε γνωστό blog της πόλης μας, με παραπλανητικό τίτλο «Θέλουν νέο φορέα και στην Ευρώπη αλλά και στην Αυτοδιοίκηση οι 58 της Λάρισας». Τίτλος που είναι έμπνευση του δημοσιογράφου και δεν απορρέει από το κείμενο.

Η «Ενωτική Πρωτοβουλία» βασιζόμενη στον τίτλο του δημοσιογράφου του κειμένου της κίνησης των 58 καταγγέλλει ξαφνικά ότι υπάρχουν δυνάμεις που δεν θέλουν τη συνεργασία.

Προσωπικά θέλω να ξεκαθαρίσω το εξής: Αντίθετα από ότι διαρρέεται, από συγκεκριμένους ανθρώπους, στηρίζω από την αρχή έως και σήμερα την προσπάθεια που γίνεται. Η διαφωνία μου αφορά την επιλογή του επικεφαλής μέσα από ένα κονκλάβιο 5, 10, έστω και 100 ανθρώπων. Ανοιχτές διαδικασίες για την ανάδειξη του επικεφαλής από τους δημότες Λάρισας.

Και αυτό όχι γιατί θέλω να εκλεγεί ο «δικός μου» επικεφαλής αλλά γιατί πίστευα και συνεχίζω να πιστεύω ότι μόνο με αυτό τον τρόπο, εμπλέκοντας δηλαδή τους συμπολίτες μας στο εγχείρημα, μέσα από συμμετοχικές διαδικασίες, μπορεί το εγχείρημα αυτό να αποκτήσει ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΑ και ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ χαρακτηριστικά και να αποδειχθεί νικηφόρο για την πόλη και τους ανθρώπους της.

Όλες τις προηγούμενες μέρες δεν μίλησα δημόσια για να διευκολύνω την προσπάθεια συνεργασίας. Ωστόσο όταν οι ανακρίβειες συνεχίζονται να αναπαράγονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης -ενίοτε και με προσωπικές επιθέσεις – και σε επίσημες ανακοινώσεις παρατάξεων τότε και η σιωπή έχει τα όριά της.

 

Φανταστικούς εχθρούς βλέπει η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ (;) , η δημοτική παράταξη του κ. Απ. Καλογιάννη, για να δικαιολογήσει την αδυναμία της να συσπειρώσει ευρύτερες αυτοδιοικητικές δυνάμεις. Η Πρωτοβουλία για την Κεντροαριστερά έχει, προς το παρόν, άλλες προτεραιότητες και δεν ασχολήθηκε, ακόμη, με τα τεκταινόμενα στον αυτοδιοικητικό χώρο εδώ ή στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συνεπώς ουδεμία εχθρότητα υπάρχει προς πρόσωπα ή παρατάξεις. Μόνο συμπάθεια για όλους όσοι έχουν αυθεντικό αυτοδιοικητικό πνεύμα και όραμα να οδηγήσουν τις τοπικές Κοινωνίες σε ένα καλύτερο αύριο, χωρίς το στενό κορσέ του κομματισμού…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ