ΤΟ 56% ΘΑ ΕΦΕΥΓΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ

antioΤα χειρότερα έπονται, εκτιμά περίπου ο ένας στους τρεις Έλληνες, ενώ περισσότεροι από τους μισούς δηλώνουν πως θα εγκατέλειπαν την χώρα εάν είχαν τη δυνατότητα…

Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την κάπα research για λογαριασμό του ΒΗΜΑτος της Κυριακής, το 69% των πολιτών θεωρεί ότι τα δύσκολα είναι μπροστά.

Στην ερώτηση δε ποια φράση περιγράφει καλύτερα το μέλλον της χώρας, το 27,5% απαντά “καταστροφή”, το 25% “στασιμότητα” και το 18,5%, “κρίση”.

Στο πλαίσιο αυτό, ουδόλως παραξενεύει ότι το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν πως θα έφευγαν από την χώρα εάν τους δινόταν η ευκαιρία.

Βραχεία κεφαλή ΣΥΡΙΖΑ

Αναφορικά με τις πολιτικές προτιμήσεις των συμμετεχόντων στην έρευνα, καταγράφεται οριακό προβάδισμα κατά 0,8% του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ

Στα ύψη βρίσκεται ωστόσο η αδιευκρίνιστη ψήφος, η οποία ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις ευρωεκλογές, αναδεικνύεται σε …πρώτη δύναμη.

Στη δημοσκόπηση κυριαρχεί η απαισιοδοξία και η αγωνία για το αύριο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δύο Έλληνες δηλώνει ότι θα ήθελε να φύγει από τη χώρα αν του δινόταν η ευκαιρία: «Καταστροφή», «στασιμότητα» και «κρίση» εκφράζουν για το 71% το αύριο της χώρας.

Επτά στους δέκα (69%) πιστεύουν ότι τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας και μόλις ένας στους τέσσερις (25%) θεωρεί ότι τα μεγάλα προβλήματα πέρασαν.

Στην πρόθεση ψήφου για τις βουλευτικές εκλογές:

O ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ με ποσοστό 22,5% έναντι 21,7% αντίστοιχα. Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΠΑΣΟΚ με 5,6%, το ΚΚΕ με 5,3% και οι ΑΝΕΛ με 4%.

Εκτός βουλής μένει η Δημοκρατική Αριστερά (2,8%), ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος κινείται στο 19,4%.

Τα ποσοστά των κομμάτων για τις ευρωεκλογές διαμορφώνονται ως εξής:

ΣΥΡΙΖΑ 19,7%

ΝΔ 18,6%

Χρυσή Αυγή 7,1%

ΠΑΣΟΚ 5%

ΚΚΕ 4,9%

ΑΝΕΛ 3,8%

ΔΗΜΑΡ 2,5%

Αδιευκρίνιστη ψήφος 28,2%

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να διατηρεί προβάδισμα και στην παράσταση νίκης με 44,6% έναντι 38,5% της ΝΔ, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται σε καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με ποσοστό 42,8% έναντι 34,5% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

capital.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ