ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανακοίνωση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας με αιχμές κατά “Πράσινης Πόλης” και “κίνησης των 58”

καλογιαΗ άστοχη, σίγουρα,  χθεσινή (27/12) ανακοίνωση της Πράσινης Πόλης έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή των συνομιλιών των τριών αυτοδιοικητικών κινήσεων, όπου όλοι θα έπρεπε να συμβάλλουν στη επίλυση των ζητημάτων που απέμειναν για την επιτυχία του πρωτόγνωρου αυτού εγχειρήματος.

Αντίθετα, όπως από τα δημοσιεύματα προκύπτει, αντικειμενικά και ανεξάρτητα από πρόθεση, άνοιξε την κερκόπορτα, σε εκείνες τις δυνάμεις, που και επίσημα δηλώνουν ότι αναζητούν ένα διαφορετικό ψηφοδέλτιο για να εκφράσουν την πράσινη «Ελιά» και στις Αυτοδιοικητικές εκλογές.

Οι δυνάμεις αυτές δεν κρύβουν την εχθρότητά τους απέναντι στο κοινό μας εγχείρημα, ιδιαίτερα μάλιστα τις τελευταίες ημέρες.

Βλέπε γραπτή δήλωση των 58 της Λάρισας που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα μόλις πριν από έξι μέρες (22/12), με τον εύγλωττο τίτλο «Θέλουν νέο φορέα και στην Ευρώπη αλλά και στην Αυτοδιοίκηση οι 58 της Λάρισας» με δηλωμένη τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ και παρά την επίσημη άρνηση της ΔΗΜΑΡ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το κείμενό τους.

Η δήλωση αυτή αναπαράγεται με συνεχείς παρεμβάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όσον αφορά στο κοινό μας εγχείρημα, τα γεγονότα έχουν ως εξής.

Την Παρασκευή 20/12 η Ενωτική Πρωτοβουλία ανέλαβε την ευθύνη της κατάθεσης μιας νέας συνθετικής πρότασης στην κοινή τριμερή ομάδα εργασίας, από την οποία απουσίαζαν οι εκπρόσωποι της Πράσινης Πόλης.

Ενδεχομένως στην απουσία αυτή οφείλεται και το ότι δεν γνωρίζουν ότι η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή σαν βάση συζήτησης, τόσο από την Συντονιστική Επιτροπή της Λαρισαίων Πόλις την Κυριακή 22/12 όσο και από την διευρυμένη Συντονιστική της Ενωτικής Πρωτοβουλίας την Δευτέρα 23/12 .

Τι αποδεχτήκαμε λοιπόν; Ότι οι ολομέλειες των τριών κινήσεων επιλέγουν αντιπροσώπους, οι οποίοι με πλήρη συναίσθηση της πολιτικής ευθύνης που αναλαμβάνουν, στα πλαίσια πάντα του αντι-δημαρχοκεντρικού συλλογικού μοντέλου διοίκησης, θα επιλέξουν τον επικεφαλής του συνδυασμού της συμπαράταξης.

Η σύνοδος αυτή των αντιπροσώπων προτείναμε να αποτελείται από τα κατά τεκμήριο ενεργά στελέχη των παρατάξεων, που παρακολουθούν τα αυτοδιοικητικά, παρακολουθούν τις προσπάθειες για συμπόρευση και αφού λάβουν υπόψη τα κριτήρια επιλογής που θα αναπτυχθούν και θα αντιστοιχούν στη συγκεκριμένη  πολιτική συγκυρία, θα επιλέξουν τον επικεφαλής.

Αποδεχτήκαμε ότι η διαδικασία αυτή είναι δημοκρατική , διαφανής και αδιάβλητη και αποτελεί εποικοδομητική πρόταση. Οι λεπτομέρειες συζητούνται τώρα, πριν κατατεθούν για έγκριση στις κινήσεις.

Είναι κατάκτηση της τριμερούς συνεργασίας η Κοινή μας Διακήρυξη που εγκρίθηκε από μαζικές συνελεύσεις ομόφωνα και έτυχε δημόσιας αποδοχής.

Είναι κατάκτηση το Συλλογικό Αντιδημαρχοκεντρικό Μοντέλο Διοίκησης που επεξεργαστήκαμε συλλογικά με απόλυτη συμφωνία και που αναμένεται επίσης η έγκρισή του. Είναι κατάκτηση-και είμαστε περήφανοι που συμβάλλαμε σ αυτό- που η συζήτηση για τον επικεφαλής έρχεται μετά και όχι πριν από τα προαναφερθέντα, όπως γινόταν και γίνεται στους αρχηγοκεντρικούς συνδυασμούς και σήμερα γίνεται στους υποψηφίους του άλλου πόλου.

Η Ενωτική Πρωτοβουλία , όπως γνωρίζουν ήδη οι φίλοι της Πράσινης Πόλης, έχει ετοιμάσει επίσης την πρότασή της για τα κριτήρια επιλογής του επικεφαλής της συμπαράταξης και θα τα δώσει στη δημοσιότητα.

Αυτό – δηλαδή η πρόταση για τον επικεφαλής και κυρίως η τεκμηρίωση της στη σημερινή συγκυρία – είναι το πεδίο στο οποίο πρέπει πλέον να αναπτυχθεί ο διάλογος, εφόσον επιθυμούμε να συμβάλλουμε στην προώθηση του εγχειρήματος, με καλή πίστη και όχι με «χαστούκια» στους εταίρους ή ανάλωση στη διαδικασία ώστε να επισκιάζεται η ουσία.

Οι πολίτες αναμένουν με ενδιαφέρον την δημόσια τοποθέτηση όλων μας στο θέμα αυτό . Οι ευθύνες των τριών αυτοδιοικητικών κινήσεων για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι προφανείς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ