ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΔΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

ΔΩΡΑΣίγουρα το πρόσφατο παράδειγμα με τα επιδόματα της επιχείρησης «Καρέλιας ΑΕ» δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο δεδομένου πως πρόκειται για μια ασυνήθιστη εταιρική πολιτική για τα ελληνικά δεδομένα. Με αφορμή το ελληνικό παράδειγμα, το fortunegreece δημοσίευσε τις τακτικές των εύρωστων κολοσσών του πλανήτη

με τις οποίες φροντίζουν για την ηθική και υλική ικανοποίηση των εργαζομένων τους.

Intel H Intel καλωσορίζει τους νέους υπαλλήλους στρώνοντας ένα κόκκινο χαλί –κυριολεκτικά- μια φορά ανά τρίμηνο. Την πρώτη μέρα της ξενάγησης οι νεοπροσληφθέντες περιηγούνται στους χώρους της εταιρείας και συστήνονται πάνω σε μια σκηνή λαμβάνοντας ένα δέμα καλωσορίσματος (και χειροκροτήματα από τους άλλους συναδέλφους).

Stryker Αν αναλογιστούμε ότι ο ιδρυτής της Stryker δημιούργησε το περιστρεφόμενο πλαίσιο -μια συσκευή που επιτρέπει στους ασθενείς να αλλάζουν στάση στο κρεβάτι δίχως να κινούν το σώμα τους- δεν προκαλεί εντύπωση ότι η εταιρεία δανείζει δωρεάν στους υπαλλήλους της και τους συγγενείς τους ιατρικά κρεβάτια.

Qualcomm Οι τοπικοί αγρότες πρέπει να αγαπούν αυτή την εταιρεία ασύρματων επικοινωνιών όσο και οι υπάλληλοί της. Μια φορά την εβδομάδα η εταιρεία, που έχει έδρα στο Σαν Ντιέγκο, διοργανώνει ένα παζάρι αγροτικών προϊόντων σε δύο υποκαταστήματά της. Τα προϊόντα που πωλούνται εκεί κυμαίνονται από παραδοσιακά προϊόντα μέχρι μαρμελάδες. Όσοι υπάλληλοι είναι εγγεγραμμένοι στην CSA για αγορά αγροτικών προϊόντων μπορούν να παραλαμβάνουν τα πακέτα τους από τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας.

Hitachi Data Systems H εταιρεία υπηρεσιών αποθήκευσης επαγγελματικών δεδομένων διοργανώνει στα μέσα του καλοκαιριού μια «Ημέρα Σκύλου». Οι υπάλληλοί φέρνουν τα κατοικίδια τους στο χώρο εργασίας ενώ υπάρχουν πωλητές με είδη για κατοικίδια καθώς και μια επίδειξη ταλέντου σκύλων. Όλα τα έσοδα δωρίζονται σε μια τοπική οργάνωση για τη φροντίδα των ζώων.

Plante Moran Στη διάρκεια του καλοκαιριού φορτηγά με παγωτό από την Good Humor έρχονται στα γραφεία της εταιρείας κάθε δεύτερη Παρασκευή στη διάρκεια του μεσημεριανού διαλείμματος. Το φθινόπωρο προσφέρονται δωρεάν ντόνατς και μηλίτης δύο φορές το μήνα τις πρωινές ώρες.

Google Παρότι τα γραφεία της Google κλέβουν τις εντυπώσεις με τις ανέσεις που προσφέρουν, υπάρχει ένα πιο νοσηρό προνόμιο που πρέπει να αναφερθεί. Αν κάποιος πολίτης των ΗΠΑ που εργάζεται στην εταιρεία πεθάνει εν ώρα εργασίας, η σύζυγος ή σύντροφος του λαμβάνει το 50% των αποδοχών του θανόντος, ασχέτως της διάρκειας της θητείας του στην εταιρεία, για τα επόμενα δέκα χρόνια.

Yahoo OMG

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com