ΤΟ ΣτΕ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2010Τον κίνδυνο να μην αποδεχθεί το Συμβούλιο της Επικρατείας την απόφαση της κυβέρνησης για πραγματοποίηση των αυτοδιοικητικών εκλογών  στις 18 Μαΐου (ο α΄γύρος) και  στις 25 Μαΐου (ο β΄γύρος), με βάση την πρόβλεψη του «Καλλικράτη» ότι πρέπει να διεξάγονται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές (25 Μαΐου) επισημαίνουν νομικοί κύκλοι.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διερευνήσει σε βάρος το θέμα και θεωρεί ότι αυτή η απόφαση είναι παράνομη αφού συμπίπτει ο β΄γύρος των εκλογών ΟΤΑ και όχι ο α΄γύρος με τις ευρωεκλογές, ενώ -κατά την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης- θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Με το σκεπτικό αυτό, η Κουμουνδούρου προτίθεται να αξιοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο προκειμένου να επιβάλλει αλλαγή ημερομηνίας ώστε να πραγματοποιηθούν οι εκλογές ΟΤΑ στις 25 Μαΐου (ο α’ γύρος) και στη 1 Ιουνίου (ο β’ γύρος). Μάλιστα, συνομιλητές του πρώην υπουργού Εσωτερικών και αρχιτέκτονας του «Καλλικράτη» Γιάννη Ραγκούση λένε ότι και η δική του ερμηνεία του νόμου είναι συναφής με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ, παρόλο που ο ίδιος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια.

aftodioikisi.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com