ΑΡΧΙΣΕ ΑΛΛΑ ΕΦΤΑΣΕ Η ΓΡΙΠΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ιοςΣτο πλαίσιο της εργαστηριακής επιτήρησης γρίπης από το Εθνικό Εργαστήριο Αναφοράς Γρίπης Νοτίου Ελλάδος άρχισαν να ανιχνεύονται ιοί γρίπης σε κρούσματα γριπώδους συνδρομής από τα τέλη Δεκεμβρίου (23-29/12) ενώ ο αριθμός τους αυξήθηκε την πρώτη εβδομάδα του 2014.

Όπως τονίζεται, στα μέχρι σήμερα κρούσματα έχει ανιχνευθεί το πανδημικό στέλεχος γρίπης A(H1N1)pdm09 ενώ οι τέσσερις πρώτοι ιοί γρίπης ανιχνεύθηκαν σε νοσηλευόμενους ασθενείς.

Επίσης, στη Νότια Ελλάδα καταγράφεται αύξηση των κρουσμάτων λοιπόν αναπνευστικών ιών, εκτός του ιού της γρίπης. Από τις αρχές της επιτήρησης παρατηρείται παρουσία ρινοϊών και παραγρίπης ενώ μετά τα μέσα Δεκεμβρίου καταγράφονται κρούσματα ανθρώπινου συγκυριακού ιού τύπου Α και Β.

Τόσο το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Εργαστηρίων Αναφοράς Γρίπης που συντονίζεται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου Λοιμώξεων όσο και ο αντίστοιχος φορέας των ΗΠΑ προβλέπουν αυξημένη καταγραφή περιστατικών νοσηλείας λόγω του πανδημικού στελέχους γρίπης κυρίως νεαρής και μέσης ηλικίας, αν και είναι νωρίς να προβλεφθεί ποιο στέλεχος γρίπης θα επικρατήσει κατά τη χειμερινή περίοδο 2013-2014.

news247.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ