15χρονος ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΜΙΚΑΖΙ

15χρονος Πακιστανός σκοτώθηκε τη Δευτέρα, όταν αντιμετώπισε καμικάζι που στόχο είχε το σχολείο του, στην περιοχή Hangu. Ο Aitzaz Hasan ήταν με τους φίλους του έξω από το σχολείο, όταν είδαν έναν άνδρα να φοράει γιλέκο αυτοκτονίας…

Παρά τις εκκλήσεις των συμμαθητών του, ο Aitzaz αποφάσισε να αντιμετωπίσει και να συλλάβει τον βομβιστή ο οποίος όμως πυροδότησε το γιλέκο του, δήλωσε στο BBC ο ξάδελφός του.

Ο Aitzaz χαιρετίστηκε σαν ήρωας από τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έχουν υπάρξει ακόμη και εκκλήσεις για να λάβει την υψηλότερη τιμή του στρατού και που απονέμεται σε εκείνους που θυσίασαν τη ζωή τους για την πατρίδα τους.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο Ibrahimzai, στο βορειοδυτικό Πακιστάν . Υπήρχαν περίπου 2.000 μαθητές στο σχολείο τη στιγμή της επίθεσης.

“Ο ξάδελφός μου θυσίασε τη ζωή του για το σχολείο και για να σωθούν εκατοντάδες μαθητές του σχολείου και άλλοι συνάνθρωποί του , ” δήλωσε ο Mudassar Hassan Bangish στο BBC.

“Ο βομβιστής αυτοκτονίας ήθελε να καταστρέψει το σχολεία και τους μαθητές . Ήταν ο ξάδελφός μου, ο οποίος σταμάτησε αυτή την … καταστροφή .”

Οι φίλοι του παρακάλεσαν τον Aitzaz να μην πάει να αντιμετωπίσει τον βομβιστή αυτοκτονίας, αλλά εκείνος αγνόησε τις εκκλήσεις τους και αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει και να τον σταματήσει.

“Έτσι τους είπε: « Πάω να τον σταματήσω. Αυτός πηγαίνει στο σχολείο να σκοτώσει τους φίλους μου». Ήθελε να συλλάβει το βομβιστή αυτοκτονίας . Ήθελε να τον σταματήσει. Εν τω μεταξύ, ο βομβιστής ανατίναξε τον εαυτό του με αποτέλεσμα το θάνατο του ξαδέλφου μου,” είπε ο κ. Bangish

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ