ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

protobΤη διακήρυξη αρχών και θέσεων παρουσίασε σήμερα η πρωτοεμφανιζόμενη “Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Τυρνάβου”, που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αποτελείται από άτομα που προέρχονται από όλο το φάσμα του δεξιού και κεντροδεξιού χώρου και η οποία έχει ως στόχο της να στηρίξει για υποψήφιο δήμαρχο άτομο το οποίο δεν έχει ζητήσει ή δεν έχει εξασφαλίσει κομματικό χρίσμα.

Η νέα αυτή πρωτοβουλία λόγω της σύνθεσής της είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει σοβαρούς τριγμούς τόσο στο συνδυασμό του νυν δημάρχου Τυρνάβου όσο και στο συνδυασμό που πρόκειται να στηρίξει η ΝΔ στο δήμο.

Στη συντονιστική επιτροπή της πρωτοβουλίας μετέχουν οι κ.κ. Γιάννης Σιαφαρίκας πρώην πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου ελεύθερος επαγγελματίας, Χρ. Καραμούτης αγρότης, Νίκος Λιόλιος καθηγητής ΤΕΙ, Αλεξ. Μπαντραλέξης αγρότης, Ιωαν. Γκατζώρας κτηνοτρόφος.

Στη διακήρυξή της “πρωτοβουλίας” αναφέρονται τα εξής:

“Η Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Τυρνάβου συγκροτήθηκε με την ελεύθερη βούληση ατόμων που επιθυμούν να εκφραστούν και να παρέμβουν δραστήρια στα ζητήματα που σχετίζονται με την ποιότητα ζωής τους.

Επειδή, μάλιστα, αντιληφθήκαμε ότι στον Δήμο μας επικρατεί ένα κλίμα πόλωσης και στείρας αντιπαράθεσης, που απογοητεύει τους σκεπτόμενους πολίτες, θίγει την αξιοπρέπεια του συνόλου των κατοίκων και, κυρίως, καταστρέφει τις διαπροσωπικές ανθρώπινες σχέσεις, δηλώνουμε με έμφαση ότι η πρωτοβουλία μας δεν καθοδηγείται από κανένα πολιτικό κόμμα και έχει ως κυρίαρχο στόχο τη δόμηση θέσεων και προτάσεων που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στον τόπο μας. Συνεπώς, η κίνησή μας δεν αντιπολιτεύεται ή συμπολιτεύεται κανέναν, αλλά συμφωνεί εξ ορισμού με ό,τι αναβαθμίζει την ζωή των κατοίκων.

Με άλλα λόγια, απώτερη στόχευσή μας είναι η σφυρηλάτηση μιας ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής συνείδησης και νοοτροπίας στον Δήμο Τυρνάβου, προκειμένου να αναπτυχθεί ο πρωτογενής τομέας της τοπικής οικονομίας, να υποστηριχθούν οι δομές παιδείας, υγείας, πρόνοιας, αθλητισμού, πολιτισμού, τουρισμού και να ενισχυθεί το πνεύμα και οι δράσεις του εθελοντισμού, της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και της κοινωνικής συνοχής.

Εξάλλου, μια αδέσμευτη και χωρίς κομματικές παρωπίδες τοπική αυτοδιοίκηση θα αποφασίζει για «τα του οίκου της» με δημοκρατική ευαισθησία, με πρακτικές αποκέντρωσης, με την ενίσχυση του ρόλου των τοπικών κοινοτήτων στη συμμετοχική διοίκηση, στον δημοκρατικό προγραμματισμό και στην κοινωνική/χωρική συνοχή του Δήμου μας.

Με τη λογική αυτή όλοι οι πολίτες που αγωνιούν για τον τόπο μας, χωρίς διακρίσεις κομματικών ή άλλων προτιμήσεων, μπορούν να γίνουν μέλη της Πρωτοβουλίας και να αγωνισθούν ενάντια σε πολιτικές και νοοτροπίες που οδηγούν τους πολίτες στο περιθώριο, την επιχειρηματικότητα στο μαρασμό, τον Δήμο στην υποβάθμιση και την περιοχή στην υπανάπτυξη.

Τέλος, πρέπει να ειπωθεί ότι η Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Τυρνάβου έχει οργανωτική και πολιτική αυτοτέλεια, με αρχές λειτουργίας που θα αποφασισθούν σε προσεχή Γενική Συνέλευση, έτσι ώστε να υπάρξουν τα εχέγγυα μιας διοίκησης ανοιχτού χαρακτήρα, που αποθαρρύνει την ανάπτυξη προσωπικών επιδιώξεων και, αντιθέτως, ευνοεί τη συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων, τις ευρύτερες συναινέσεις και τη συλλογικότητα.

Βέβαια, όλη η προαναφερόμενη πολιτική και οργανωτική προετοιμασία θα μετουσιωθεί σύντομα σε μια Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Παράταξη που θα διεκδικήσει την ηγεσία του Δήμου Τυρνάβου, με μια ισχυρή προσωπικότητα ως υποψήφιο Δήμαρχο, και γι’ αυτό καλούμε όλους τους κατοίκους, τις οργανώσεις, τις διάφορες κινήσεις, τους κοινωνικούς, οικονομικούς ή συνδικαλιστικούς φορείς κ.λ.π., που συμφωνούν με την παραπάνω λογική και φιλοσοφία, να πλαισιώσουν και να ενδυναμώσουν την Πρωτοβουλία Πολιτών Δήμου Τυρνάβου, για να διαμορφώσουμε από κοινού την καλύτερη εναλλακτική αναπτυξιακή προοπτική για τον τόπο μας.

Γιατί δεν θέλουμε να είμαστε πια απλοί ψηφοφόροι, γιατί δεν θέλουμε να αποφασίζουν άλλοι στο όνομά μας χωρίς να μας ρωτούν”.

φωτο: εφημερίδα Ελευθερία

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ