ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ -ΠΟΥ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΑΛΒΑΝΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ- ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ…

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Νότης Μαριάς κατήγγειλε ότι σε διεθνή ύδατα μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, εντός της κλειστής λεκάνης της Μεσογείου, πρόκειται να πεταχτεί μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας…

Στα τοξικά αυτά απόβλητα, των οποίων την ακριβή σύσταση δεν γνωρίζουμε, εμπεριέχονται μεταξύ άλλων το άκρως επικίνδυνο τοξικό αέριο Σαρίν και το αέριο της Κωστάντζας.

Χώρες όπως η Νορβηγία, το Βέλγιο και η Αλβανία, αρνήθηκαν το φορτίο να πεταχτεί στα δικά τους χωρικά ύδατα, ενώ για το σοβαρότατο αυτό θέμα δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας.

Η εναπόθεση μεγάλων ποσοτήτων τοξικών αποβλήτων, και συγκεκριμένα υγρών αποβλήτων, στο θαλάσσιο περιβάλλον:

α) Θα επιφέρει καταστροφικές και επικίνδυνες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της Κρήτης, θα μολύνει ανεπανόρθωτα το θαλάσσιο περιβάλλον και θα καταστρέψει το οικοσύστημα.

β) Θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στον τομέα της αλιείας, θα καταστρέψει οικονομικά τους ψαράδες της περιοχής και θα πλήξει ανεπανόρθωτα τον τουρισμό και την εν γένει οικονομική ανάπτυξη του νησιού.

Για τους λόγους αυτούς, ο Νότης Μαριάς ζητάει απάντηση, ενέργειες και σχετική ενημέρωση, προκειμένου να αποτραπούν τα παραπάνω επικίνδυνα και καταστροφικά αποτελέσματα.

agonaskritis.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ