ΖΗΤΗΣΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4.000€ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΟΥΝ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΗ

χειρΠροκαταβολή ύψους 4.000 ευρώ απαιτήθηκε από την άνεργη και ανασφάλιστη Ριστάνη Ντρίτα, που επισκέφθηκε το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών, προκειμένου να εγχειρισθεί στο γόνατο, σύμφωνα με καταγγελία του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Βύρωνα, η οποία απεστάλη στη διοίκηση του νοσοκομείου.

Όπως καταγγέλλει ο Δημ. Σουλιώτης, υπεύθυνος του ΚΙΦΒ, η άνεργη γυναίκα, επισκέφτηκε πρόσφατα την Α’ Ορθοπεδική κλινική του νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπισθεί σοβαρή κατάσταση της υγείας της, η οποία σύμφωνα και με πιστοποίηση του γιατρού της Ορθοπεδικής, απαιτεί άμεση εγχείριση στο γόνατο.

Τότε το λογιστήριο της γνωστοποίησε ότι για να εγχειρισθεί πρέπει να πληρώσει 4.000 ευρώ, τα οποία μάλιστα θα έπρεπε να τα προκαταβάλει. «Σύμφωνα με το λογιστήριό σας, το νοσοκομείο έχει λάβει πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, με την οποία απαιτείται η προκαταβολή όλων των δαπανών νοσηλείας των ανασφάλιστων πολιτών διαφορετικά δεν μπορούν να τύχουν καμιάς νοσοκομειακής περίθαλψης!», αναφέρει στην επιστολή ο κ. Σουλιώτης και προσθέτει: «Θέτουμε υπόψη σας την παράνομη και προκλητική αυτή στάση του λογιστηρίου σας και ζητούμε να γίνει σεβαστό το ισχύον πλαίσιο και το σύνταγμα της χώρας μας και να παρασχεθεί άμεσα στην κ. Ραστάνη η νοσοκομειακή προστασία που απαιτείται».

Η ΑΥΓΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ