ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΠΗΡΑΝ ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΙΚΑ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ 800.000 ΜΑΘΗΤΩΝ

Τα σχολεία στη Βρετανία χρησιμοποιούν βιομετρική τεχνολογία για να παίρνουν τα δακτυλικά αποτυπώματα μαθητών. Μεταξύ του 2012 και 2013 πάρθηκαν τα δακτυλικά αποτυπώματα 800.000 μαθητών, και στο 31% των σχολείων, έγινε χωρίς γονική συναίνεση…

Ομάδες πολιτών που προασπίζονται τις πολιτικές ελευθερίες, κατέθεσαν αιτήσεις για πληροφορίες σε πάνω από 3.000 σχολεία σε όλη τη Βρετανία και διαπίστωσαν ότι το 40% των σχολείων χρησιμοποιούν βιομετρική τεχνολογία στους μαθητές. Μόνο 1.255 σχολεία ανταποκρίθηκαν.

“Καθώς είμαστε τώρα στο ακαδημαϊκό έτος 2013-14, και αναμένουμε ότι ο αριθμός των σχολείων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία θα έχει αυξηθεί το καλοκαίρι, και ο πληθυσμός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης είναι πλέον πάνω από 3,2εκατομμύρια, εάν ο αριθμός των σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που χρησιμοποιεί τη βιομετρική τεχνολογία αυξήθηκε από 25% σε 30%, πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά θα δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα, ” αναφέρει η έκθεση του Big Brother Watch

Πιο ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι στο 31% των περιπτώσεων η γονική συναίνεση δεν είχε ζητηθεί από το σχολείο. Η βιομετρική τεχνολογία βρέθηκε να χρησιμοποιείται πιο συχνά στο νοτιοανατολικό τμήμα της Αγγλίας.

Η έκθεση συνιστά ότι εγγυήσεις θα πρέπει να υπάρχουν ώστε τα στοιχεία που συγκεντρώνονται να διαγράφονται μόλις τα παιδιά τελειώσουν το σχολείο. Επιπλέον, λέει ότι τα παιδιά πρέπει να γνωρίζουν το δικαίωμά τους να αρνούνται την καταγραφή των βιομετρικών τους στοιχείων από τα σχολεία.

RT

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ