ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΟΛΩΝ

©Copyright:Aliki Eleftheriou-All rights reserved.No reproduction without permission,creditline compulsory EMAIL:alikieleftheriou@gmail.com Athens-GreeceΤον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Φρανκ Βάλτερ Σταινμαγερ, υποδέχτηκε στη Βουλή, ο βουλευτής ΝΔ του Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Ελληνογερμανικής Φιλίας. Ο κ. Κέλλας με τον Γερμανό Υπουργό,  επισκέφτηκαν  τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Μειμαράκη 

και είχε  την ευκαιρία να συζητήσει  μαζί του θέματα που αφορούν τις Ελληνογερμανικές σχέσεις, την Ελληνική Προεδρία αλλά  και  για την οικονομική κρίση που περνάει η χώρα μας.

Από την μεριά του ο κ. Σταινμάγερ εμφανίστηκε σίγουρος για την επιτυχία της Ελληνικής Προεδρίας  και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα οικονομικά αποτελέσματα της Ελλάδας τους τελευταίους 18 μήνες.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κέλλα στην Επιτροπή της Βουλής,  κατά την προσφώνηση του Γερμανού  Υπουργού Εξωτερικών, παρουσία των Ελλήνων βουλευτών της επιτροπής Ελληνογερμανικής φιλίας, του Γερμανού Πρέσβη κ. Βόλφγκανγκ Ντόλτ αλλά και Γερμανών αξιωματούχων:

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζουμε σήμερα στη χώρα μας η οποία ανέλαβε την προεδρία της Ε.Ε. μόλις προχθές.

Ισχυροί μακροχρόνιοι δεσμοί συνδέουν τις δύο χώρες μας, που είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία μιας μεγάλης κοινότητας Ελλήνων στη Γερμανία, αλλά και Γερμανών στην Ελλάδα. Άλλωστε και εγώ ο ίδιος όπως και άλλα μέλη της ομάδας φιλίας, σπουδάζοντας στη χώρα σας είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλές πτυχές του πολιτισμού σας.

Ποτέ τα τελευταία χρόνια, οι διμερείς ελληνογερμανικές σχέσεις δεν ήσαν τόσο στενές, ανεπτυγμένες σε διαφορετικά επίπεδα, και με τόσο μεγάλη σημασία για το μέλλον του τόπου. Οι δεσμοί της Ελλάδας και της Γερμανίας στα πλαίσια της ΕΕ και του κοινού νομίσματος, είναι πολλαπλοί. Ιδιαίτερα στενές, είναι οι εμπορικές σχέσεις. Η Γερμανία είναι από τους σημαντικότερους εταίρους της Ελλάδας στις εξαγωγές, αλλά και η πρώτη χώρα προέλευσης των εισαγωγών μας.

Σε έναν κόσμο παγκοσμιοποιημένο, η Γερμανία συνιστά πρότυπο εξαγωγικά προσανατολισμένης οικονομίας, με ξεχωριστά χαρακτηριστικά. Είναι μια οικονομία εντυπωσιακών εξαγωγικών επιδόσεων, που αναπτύσσεται, στηριζόμενη στην παραγωγή υψηλής ποιότητας διεθνώς ανταγωνιστικών αγαθών, από ένα υψηλής κατάρτισης εργατικό δυναμικό.

Και οι δύο λαοί μας είναι ευρωπαϊστές. Χρειάζεται όμως προσοχή στη νέα αρχιτεκτονική της Ε.Ε. που θέλουμε να φτιάξουμε. Οι οραματιστές της Ε.Ε. ο Αντενάουερ, ο Μονέ, ο Καραμανλής, είχαν οραματισθεί την αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό και την ισότιμη ψήφο μεταξύ των κρατών μελών. Είναι τώρα η ευκαιρία, η Γερμανία, ως ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας, να ανανεώσει αυτές τις αρχές, ώστε να έχουμε μετά τις ευρωπαϊκές εκλογές, μια Ευρώπη όλων των λαών της. Αν δημιουργηθεί μια Ευρώπη των ισχυρών, αυτό ίσως να θέσει σε κίνδυνο την Ευρωπαϊκή ιδέα.

Η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια διέρχεται μια μεγάλη κρίση, αλλά χάρη  στις θυσίες του λαού της, έχει επιτύχει την μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή σε καιρό ειρήνης με ότι αυτό συνεπάγεται, δηλαδή μείωση του βιοτικού μας επιπέδου και  μεγάλη ανεργία.  Αρχίζει όμως  δειλά – δειλά να βγαίνει από την κρίση. Για τον λόγο αυτόν η Ελληνίδα και ο Έλληνας δικαιούνται τον σεβασμό όλων όσοι πιστεύουν πραγματικά στις ιδέες της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας, στις ιδέες δηλαδή που θα πρέπει να διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα πρέπει όμως να βοηθήσετε και εσείς, ώστε ύστερα από έντιμο διάλογο να καταλήξουμε σε ένα βιώσιμο χρέος για την χώρα μας. Η Ελλάδα, θέλει να ανήκει στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια, και να υπηρετεί την μεγάλη ευρωπαϊκή ιδέα. Αναλαμβάνουμε την προεδρία σε μία κρίσιμη στιγμή για την Ευρώπη, και θα συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις για μια καλύτερη Ευρώπη για όλους μας. Αισιοδοξούμε για την επιτυχία της ελληνικής προεδρίας, προσβλέποντας και στη δική σας στήριξη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ