ΕΠΙΔΕΙΚΝΥΟΥΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ

Ανακοίνωση των ΣΥΝΕΚ για τη βία σε βάρος διαδηλωτών στον Πυργετό

kau2Το   δικαίωμα των εργαζομένων  να διαδηλώνουν ειρηνικά ,να διεκδικούν, να παλεύουν για σταθερή και μόνιμη  εργασία δεν μπορεί κανείς να το καταργήσει. Η τρομοκρατία, η βία, ο αυταρχισμός, τα χημικά, ο τζαμπουκάς της εξουσίας   και   οι 8 διμοιρίες των ΜΑΤ  απέναντι σε ειρηνικότατη συγκέντρωση εκπαιδευτικών

(στην πλειοψηφία τους συναδέλφισσες εκπαιδευτικοί ) στα διόδια Πυργετού είναι δείγμα πανικού της συγκυβέρνησης.

Στα διόδια Πυργετού   έδειξαν τι σημαίνει “πρωτογενές πλεόνασμα” αυταρχισμού και βίας .Απαγόρεψαν τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλονίκης και του Έβρου να περάσουν τα διόδια για να συνενωθούν  με τους υπόλοιπους  και να γίνει κοινή συγκέντρωση όλων των εκπαιδευτικών. Επίσης τους   απαγόρεψαν  να έρθουν στη Λάρισα και να διαδηλώσουν ειρηνικά στην πόλη με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους.

Χτύπησαν αναίτια τον  συνάδελφό  μας Γρηγόρη Καλομοίρη  π. αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ, ,νυν μέλος της Ε.Ε., μέλος του ΚΥΣΔΕ . Αποτέλεσμα κάταγμα στο χέρι, χτύπημα στα πλευρά και μώλωπες στα πόδια. Η Δημοκρατία πλήρωσε «ακριβό αντίτιμο» στα διόδια Πυργετού και βγήκε λαβωμένη. Η τρομοκρατία, η βία και ο αυταρχισμός  της συγκυβέρνησης    δεν θα περάσουν.

Οι εκπαιδευτικοί , οι εργαζόμενοι σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα  ,ολόκληρη η κοινωνία επιλέγουν τον δρόμο του αγώνα  για δουλειά, Δημοκρατία, αξιοπρέπεια και θα ανατρέψουν  την βάρβαρη πολιτική  που οδηγεί στην ανεργία, στην   εξαθλίωση και στη  φτώχεια.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.