ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΣ ΚΡΙΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΕΥΣΤ. ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ

μπουκουρΜετά τη μαραθώνια απολογία του (άρχισε στις 10:00 την Κυριακή) και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ευστάθιος Μπούκουρας κρίθηκε προφυλακιστέος. Είχε κληθεί από τις ανακρίτριες σε απολογία για τα αδικήματα της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Χθες, Σάββατο, προφυλακιστέοι κρίθηκαν και οι βουλευτές Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Σκληρή χαρακτήρισε την κρίση για τον εντολέα του, ο συνήγορός του κ. Αλέξης Κούγιας, σε δηλώσεις στις οποίες προέβη αμέσως μετά την ανακοίνωση για την προφυλάκιση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Έκανε λόγο για ατυχή διαδικασία και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο πελάτης του θα απαλλαγεί στο δικαστήριο.

Ο κ. Κούγιας ανέφερε: «Δεν έχω ξαναδεί πολιτική μέσα από τη Δικαιοσύνη. Εύχομαι να μην συμβαίνει αυτό γιατί κινδυνεύει η Δημοκρατία. Όταν καταρρέει η Δικαιοσύνη, καταρρέουν τα πάντα».

Ο ίδιος επισήμανε ότι σέβεται την απόφαση, αλλά πως είναι υποχρεωμένος να πει πως «οι ανακρίτριες πήραν την απόφαση χωρίς να μας κοιτάξουν στα μάτια».

Ο κ. Κούγιας ανέφερε ότι ο εντολέας του ρωτήθηκε από τις ανακρίτριες για άλλα άτομα «μέλη της Χρυσής Αυγής», καθώς και για τους συγκατηγορουμένους συναδέλφους του, ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ότι δεν γνωρίζει και αποδοκιμάζει οποιεσδήποτε έκνομες ενέργειες.

Κατά τις πληροφορίες, ο Ευστάθιος Μπούκουρας δήλωσε κατηγορηματικά αθώος, υποστηρίζοντας ότι «η δίωξη του είναι πολιτική και “βάλλεται” στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας κατά του κόμματός του».

Ο Ευστ.Μπούκουρας επρόκειτο να πει ότι «ουδέποτε έλαβε μέρος σε “εκδηλώσεις ρατσιστικής βίας” και ότι η μοναδική επίθεση κατά μεταναστών που έχει αναφερθεί στην περιοχή της Κορινθίας από το σχολείο μεταναστών, έγινε σε χρόνο κατά τον οποίο ο ίδιος δεν κατοικούσε στην Κόρινθο».

Παράλληλα, επρόκειτο να υποστηρίξει ότι στις ομιλίες που παρακολούθησε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής «ουδέποτε έγινε κάποια αναφορά σε εθνικοσοσιαλιστικές (ναζιστικές) ιδεολογίες, για επιθέσεις ή πρακτικές βίας σε βάρος μεταναστών, Ρομά ή ατόμων με διαφορετική ιδεολογία, και ουδέποτε άκουσε κάποια αναφορά για ανατροπή του υπάρχοντος πολιτεύματος».

Οι ανακρίτριες της υπόθεσης Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου καθώς και ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, όπως φαίνεται, δεν πείστηκαν από τα επιχειρήματα του βουλευτή της Χρυσής Αυγής και έκριναν ότι πρέπει να προφυλακιστεί.

Από τον Αρειο Πάγο, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, από όπου θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως και οι Γ.Γερμενής και Π.Ηλιόπουλος.

in.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ