Η ΒΑΣΗ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΠΟΛΙΣ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ

ΣΟΥΛΤΗΣΣυνέντευξη τύπου ενόψει της ανοιχτής ολομέλειας της Δημοτικής Παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» στις 16 Ιανουαρίου στις 8.00 μ.μ. σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος», παραχώρησε σήμερα ο επικεφαλής της παράταξης Γ. Σούλτης αφήνοντας να εννοηθεί ότι η προοπτική συνεργασίας των τριών παρατάξεων στο δήμο μάλλον απομακρύνεται και αυτό με ευθύνη άλλων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σούλτης η ομάδα εργασίας των τριών αυτοδιοικητικών κινήσεων βρέθηκε σε αδιέξοδο καθώς υπήρξαν δύο διαμετρικά αντίθετες προτάσεις ως εξής: «Η Λαρισαίων Πόλις πρότεινε στην ιδρυτική πανηγυρική ολομέλεια του συνδυασμού, η οποία θα απευθύνεται σε κάθε συλλογικότητα και κάθε πολίτη που αποδέχεται την κοινή διακήρυξη να εγγραφούν μέλη τα οποία με μυστική ψηφοφορία θα αναδείξουν τον επικεφαλής, ενώ η πρόταση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας ήταν «η ομάδα εργασίας ή ένα άλλο «κογκλάβιο» να ορίσει τον επικεφαλής με συγκεκριμένα πολιτικά κριτήρια τα οποία εφαρμοζόμενα έβγαζαν σαν επικεφαλής τον Απόστολο Καλογιάννη και άρα στην ουσία μιλούσαν για συγκεκριμένο ορισμό».

Παράλληλα επεσήμανε ότι η ομάδα εργασίας για να άρει το αδιέξοδο κατέληξε τελικά  σε μια πρόταση προς τις ολομέλειες των παρατάξεων, για τον τρόπο συγκρότησης του ψηφοδελτίου και για την ανάδειξη του επικεφαλής του Κοινού Συνδυασμού από ένα εκλεκτορικό σώμα διακοσίων περίπου ατόμων το οποίο ορίζεται από τις 3 κινήσεις και ξεκαθάρισε με νόημα ότι η πρόταση αυτή θα τεθεί σε ψηφοφορία στην κρίσιμη ολομέλεια της παράταξης την Πέμπτη. «Τον λόγο έχει η βάση,  και η βάση της δικής μας παράταξης είναι ζωντανή και ενεργή!» υποστήριξε ο κ. Σούλτης ξεκαθαρίζοντας ότι η Λαρισαίων Πόλις και ο ίδιος προσωπικά πιστεύουν ότι το θέμα του επικεφαλής δεν είναι το μείζον θέμα,  όπως φαίνεται προς τα έξω. «Η δική μας πίστη όπως φαίνεται και στη διακήρυξη είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένα άλλο συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης του δήμου όπου ο δήμαρχος είναι ο πρώτος μεταξύ ίσων» ανέφερε ο κ. Σούλτης που κάλεσε τους φίλους και τα μέλη της παράταξης να πάρουν μαζικά μέρος στην ολομέλεια της Πέμπτης 16 Ιανουαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ