ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ Η1Ν1 KAI ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πολλά τα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στο νομό

neos-ios-tis-gripisΠέντε θύματα είναι ήδη ο απολογισμός του φετινού κύματος γρίπης στη χώρα μας εκ των οποίων οι τρεις τελευταίοι κατέληξαν τις προηγούμενες ημέρες σε Αθήνα και Λάρισα. Στη Λάρισα κατέληξε ένας ηλικιωμένος 70 ετών περίπου, που νοσηλευόταν το τελευταίο διάστημα στην εντατική του Πανεπιστημιακού.

Πάντως όλοι οι θανόντες έπασχαν και από υποκείμενα νοσήματα. Συνολικά πρόκειται για τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 31 έως 83 ετών οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους από την εποχική γρίπη (τύπου Α Η1Ν1 ή Η3Ν4) καθώς δεν είχαν εμβολιαστεί.

Εξάλλου, 5 ακόμα ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κέντρου ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), τα σοβαρά κρούσματα γρίπης που έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής φτάνουν τα 14 εκ των οποίων μόνο τρεις δεν πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα και αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται σε ΜΕΘ με επιπλοκές της γρίπης.

Μεγάλη έξαρση

Αξίζει παράλληλα να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται σε όλο το νομό Λάρισας μεγάλη έξαρση του ιού Η1Ν1 και σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες που έρχονται από τα 2 νοσοκομείο περισσότερα από 20 άτομα νοσηλεύονται ευτυχώς εκτός κινδύνους στις αντίστοιχες κλινικές.

με στοιχεία και από τον Ελεύθερο Τύπο

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ