ΣΤΙΣ ΔΟΥ ΜΕΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ 150 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ

eforia_diloseis_533_355Την ενίσχυση του προσωπικού των εφοριών επιχειρεί με κάθε τρόπο το υπουργείο Οικονομικών. Τα τελευταία χρόνια το προσωπικό στις εφορίες έχει αποδεκατιστεί λόγω του κύματος συνταξιοδοτήσεων με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις που αντανακλώνται τόσο στο επίπεδο εξυπηρέτησης των φορολογούμενων όσο και στην αποτελεσματικότητα των φορολογικών υπηρεσιών.

Μέσα στην αναζήτηση αυτή προέκυψε και ο εντοπισμός πρώην δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι από ένστολοι προστάτες των δημοτών θα γίνουν εφοριακοί. Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών οι διαδικασίες έχουν ξεκινήσει για την μετάταξη στις εφορίες περίπου 150 πρώην δημοτικών αστυνομικών οι οποίοι βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και διαθέτουν πτυχία οικονομικής και νομικής κατεύθυνσης. Με την μεταφορά τους στις εφορίες θα ασχοληθούν κατά κύριο λόγο με ελεγκτικό έργο και εισπρακτικές διαδικασίες, δηλαδή στα τμήματα Ελέγχου και Δικαστικού των εφοριών.

Εκτός από τους παραπάνω το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να προσλάβει άλλους 300 πτυχιούχους οικονομικής και νομικής κατεύθυνσης από τον πίνακα επιτυχόντων του ΑΣΕΠ παλαιότερου διαγωνισμού ενώ βρίσκεται στα σκαριά και νέος διαγωνισμός μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη εντός του έτους άλλων 700 υπαλλήλων για τις εφορίες.

Στο υπουργείο έχουν ήδη ακουστεί ενστάσεις για τη μεταφορά των πρώην δημοτικών αστυνομικών στις εφορίες καθώς, υποστηρίζεται, ότι οι διαδικασίες που προσελήφθησαν στους δήμους ως δημοτικοί αστυνομικοί ελέγχονται ως προς το αδιάβλητό τους καθώς και ότι θα ήταν πιο δίκαιο να γίνουν όλες οι προσλήψεις στις εφορίες μέσω ΑΣΕΠ.

Το πόσο έχουν αποδεκατιστεί οι εφορίες από τη μείωση προσωπικού φαίνεται από τους αριθμούς. Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνολικός αριθμός των εργαζόμενων στις εφορίες το 2009 ανερχόταν στις 13.200. Σήμερα ο αριθμός των εργαζόμενων έχει υποχωρήσει κάτω από τις 9.000. Μόνο το τελευταίο τετράμηνο αποχώρησαν με συνταξιοδότηση από τις εφορίες περισσότεροι από 400 εργαζόμενοι ενώ μέχρι το καλοκαίρι υπάρχουν εκτιμήσεις ότι θα έχουν αποχωρήσει άλλοι 1.000.

Πηγή:www.capital.gr 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ