ΑΘΩΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ

oxidiodiΑθώους έκρινε σήμερα το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τους πολίτες από τη Λάρισα και το Βόλο που δικάζονταν επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα διόδια ενάντια στις ακριβές τιμές των διοδίων που επέβαλαν οι ιδιωτικές εταιρίες που ανέλαβαν την κατασκευή των αυτοκινητόδρομων με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Στην ακροαματική διαδικασία απορρίφθηκε το κατηγορητήριο στο σύνολό του αφού το δικαστήριο δεν δέχθηκε ότι οι κατηγορούμενοι παρακινούσαν σε έκνομες πράξεις τους διερχόμενους οδηγούς ούτε απειλούσαν την ασφάλεια των συγκοινωνιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα είχαν προγραμματιστεί 5 δίκες συνολικά 60 κατηγορούμενων και πραγματοποιήθηκαν οι τρεις αφού στις άλλες δύο οι κατηγορούμενοι ζήτησαν και πήραν αναβολή λόγω απουσίας των συνηγόρων τους.

Εξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Λάρισας είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί δεκάδες πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της επιτροπής αλληλεγγύης στους διωκόμενους που δέχθηκαν με ικανοποίηση τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Φυσικά ισχυρές ήταν και οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στο δικαστικό μέγαρο της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ