ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΕ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ για την τεχνική εκπαίδευση

ΟΛΜΕΤο Υπ. Παιδείας αφού:
· έθεσε σε διαθεσιμότητα 1.845 καθηγητές των ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ,
· έκλεισε ουσιαστικά τους τομείς υγείας – πρόνοιας, εφαρμοσμένων τεχνών και αισθητικής – κομμωτικής,
· εγκατέλειψε τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄ τάξης ΕΠΑΛ και της Β΄ τάξης ΕΠΑΣ χωρίς εκπαιδευτικούς,
· απέκλεισε χιλιάδες μαθητές από το δικαίωμά τους να συνεχίσουν την ειδικότητά τους στη Β΄ ΕΠΑΛ ή στην Α΄ ΕΠΑΣ,

διέλυσε ουσιαστικά την Τεχνική – Επαγγελματική Εκπαίδευση και παρέδωσε κρίσιμους τομείς και ειδικότητες στον ιδιωτικό τομέα (ιδιωτικά ΙΕΚ και ΣΕΚ).

Με νέα τροπολογία λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, έδωσε τη δυνατότητα μόνο στα ιδιωτικά ΙΕΚ/ΣΕΚ να λειτουργούν όποια ειδικότητα επιθυμούν, ακόμα και αν δεν προβλέπεται από το νόμο!!

Μετά από όλα αυτά, ακόμα και τώρα (Γενάρης 2014), χιλιάδες μαθητές της Γ΄ ΕΠΑΛ και της Β΄ ΕΠΑΣ στις ειδικότητες που καταργήθηκαν, δεν διδάσκονται μαθήματα ειδικότητας ακόμα και πανελλαδικώς εξεταζόμενα!!

Προφανώς το ίδιο το Υπ. Παιδείας με τη στάση του έχει υπονομεύσει την εκπαιδευτική διαδικασία, τα πτυχία αλλά και την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων.

Συνεχίζοντας τον αντιεκπαιδευτικό και αντεργατικό κατήφορο το Υπουργείο Παιδείας, αντί να καλύψει τα κενά με τους καθηγητές που έχει θέσει σε διαθεσιμότητα, επαναφέροντάς τους άμεσα στα σχολεία, επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα προσλαμβάνοντας εκπαιδευτές ενηλίκων σε ΙΕΚ (ωρομίσθιους 20 ωρών και με μπλοκάκι) και μετά να τους αποσπάσει στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ.

Να σημειώσουμε πως οι εκπαιδευτές ενηλίκων δεν έχουν τα προσόντα που απαιτούνται για τους εκπαιδευτικούς στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ. Με απαράδεκτη παιδαγωγικά τροπολογία της τελευταίας στιγμής σε άσχετο νόμο (ν. 4229/14 άρθρ. 11, παρ. 3, 6) ορίζεται πως είναι δυνατόν να αποσπώνται εκπαιδευτές ενηλίκων των ΙΕΚ για να διδάξουν ανήλικους μαθητές των ΕΠΑΛ!!

Καταγγέλλουμε αυτή την αντιεκπαιδευτική ενέργεια. Οι συγκεκριμένες προσλήψεις καταστρατηγούν τις εργασιακές σχέσεις στην εκπαίδευση, ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου» να προσλαμβάνονται εκπαιδευτικοί χωρίς να έχουν τα αναγκαία προσόντα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και είναι «δούρειος ίππος» για την διάλυση των εργασιακών σχέσεων. Καταγγέλλουμε την υποκρισία του Υπουργείου και της Κυβέρνησης που δήθεν ενδιαφέρονται να υπάρχουν εκπαιδευτικοί με αυξημένα προσόντα, και να μην χάνονται διδακτικές ώρες. Ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα μόνο για να εξυπηρετηθεί η πολιτική της Ε.Ε.

Απαιτούμε:

· Την άμεση κάλυψη των κενών με την επιστροφή των εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ / ΕΠΑΣ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, στις θέσεις τους

· Την επαναλειτουργία όλων των τομέων και ειδικοτήτων που καταργήθηκαν

· Καμία απόλυση εκπαιδευτικού

· Να καταργηθεί άμεσα η εργασιακή σχέση των «ωρομισθίων με μπλοκάκι» στην εκπαίδευση και η σχετική νομοθεσία που το επιτρέπει.

 

alfavita.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ