ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΣ: ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΕΙ ΣΧΟΛΕΙΟ Μ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ 1 (Αντιγραφή)Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Μουσικό Γυμνάσιο Λάρισας πραγματοποίησε ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης “Νέ@ Λάρισα” κ. Ντίνος  Διαμάντος, στο πλαίσιο περιοδείας του στη συνοικία της Νέας Πολιτείας, μετά από σχετική πρόσκληση που του απηύθυναν οι κάτοικοι της περιοχής για να διαπιστώσει εκ του σύνεγγυς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Ο κ. Διαμάντος συναντήθηκε με τον διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου κ. Σωτ. Αναγνωστόπουλο και εξήρε τη προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης, αφού ο κ. Αναγνωστόπουλος, έχει συνεισφέρει πολλά στα πρώτα βήματα της  Δημοτικής Πινακοθήκης – Μουσείο ΓΙ Κατσίγρα μαζί και με τον Ανδρέα Γιαννούτσο και τη Τζένη Μπαμπαλή. Ο επικεφαλής της “Νέ@ς Λάρισας”, ενημερώθηκε από τον διευθυντή του Μουσικού Γυμνασίου για την δυναμικότητα και τις δραστηριότητες του σχολείου, ενώ με δηλώσεις του υπογράμμισε ότι το Μουσικό Γυμνάσιο θα πρέπει να αποτελέσει μεταξύ άλλων σημείο πολιτιστικής αναφοράς για το δήμο Λαρισαίων και να ενταχθεί στο ετήσιο πολιτιστικό πλάνο των εκδηλώσεων της πόλης, ενώ παράλληλα συντάχθηκε με την ομόφωνη πρόταση των διδασκόντων του σχολείου να δοθεί το όνομα της Μυρτώς Παπαθανασίου στο σχολικό συγκρότημα.

Αναλυτικότερα στη δήλωσή του ο κ. Διαμάντος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Το Μουσικό Γυμνάσιο αποτελεί μία δυναμική εκπαιδευτική μονάδα για τη Λάρισα. Πλέον, αποτελεί και σημαντικό εκπρόσωπο της πόλης με τις σημαντικές πολιτιστικές παρουσίες του. Η πλούσια δραστηριότητα της καθιστά υποχρέωση του κάθε πολίτη και ειδικά, του νέου Δήμου Λαρισαίων να ενισχύσει τις προσπάθειες μαθητών-εκπαιδευτικών – γονιών. Και αυτό η «νέ@ ΛΑΡΙΣΑ» θα το έχει στις προτεραιότητές της. Συνεργαζόμενη αύριο, ως νέα δημοτική αρχή, διαρκώς και ουσιαστικά με το μουσικό γυμνάσιο και εντάσσοντάς το στο ετήσιο Πλάνο πολιτιστικών δράσεων και εκδηλώσεων της πόλης. Με ιδιαίτερη δε, ικανοποίηση ακούσαμε την ομόφωνη πρόταση όλων των διδασκόντων του σχολείου για ονοματοδοσία του μουσικού γυμνασίου με το όνομα «Μυρτώ Παπαθανασίου». Η Μυρτώ Παπαθανασίου αποτελεί κορυφαία Λαρισαία πρέσβειρα πολιτισμού σε παγκόσμια κλίμακα. Η ονοματοδοσία αυτή, πέραν των άλλων, θα αποτελέσει για τα παιδιά του σχολείου αυτού ένα ηθικό έναυσμα ακόμη μεγαλύτερης ενασχόλησης με την παιδεία και ειδικά τον πολιτισμό και τη μουσική. Αλλά, και μία επιβράβευση των συναισθημάτων αγάπης, που ανεδείχθησαν κατά την προσέλευση της κορυφαίας σοπράνο στην πρόσφατη εκδήλωση στο σχολείο τους. Στηρίζουμε απόλυτα την πρόταση αυτή και καλούμε άμεσα το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να προχωρήσει στην λήψη αυτής της απόφασης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ