ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΧΑΣΙΣ

Συνελήφθη μαζί με άλλα 5 άτομα στη Λάρισα με μικροποσότητες

ΦΩΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ (Αντιγραφή)Συνελήφθησαν προχθές (15.01.2014) το απόγευμα στη Λάρισα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας έξι ημεδαποί, από τους οποίους πέντε ιδιώτες, ηλικίας 21, 33, 20, 20, 22 ετών και ένας 24χρονος Ειδικός Φρουρός για τα  κατά περίπτωση αδικήματα της διακίνησης και κατοχής ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από τον 21χρονο, αστυνομικοί έθεσαν υπό διακριτική επιτήρηση την οικία του έξω από την οποία προσήλθαν προχθές το μεσημέρι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 20 ετών, επιβαίνοντες σε Ι.Χ. Επιβατικό αυτοκίνητο. Ο 20χρονος εισήλθε στην οικία, όπου παρέμεινε για λίγο χρόνο και στη συνέχεια αποχώρησε επιβιβαζόμενος στο όχημα που τον ανέμενε ο 33χρονος.

Κατά την αποχώρησή τους ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε
έλεγχο που διενεργήθηκε βρέθηκαν στην κατοχή τους και κατασχέθηκαν δύο νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (4,9) γραμμαρίων, τις οποίες είχαν αγοράσει από τον 21χρονο έναντι του χρηματικού ποσού των 10 ευρώ, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα.

Ακολούθησε νομότυπη έρευνα στην οικία του 21χρονου, κατά την οποία βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
?    τέσσερις νάιλον συσκευασίες με κάνναβη, συνολικού βάρους (22,5) γραμμαρίων,
?    ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο με μείγμα κάνναβης – καπνού, βάρους (1,2) γραμμαρίων,
?    ένας μεταλλικός τρίφτης,
?    ένα κινητό τηλέφωνο και
?    το χρηματικό ποσό των (20) ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της κατ’ οίκον έρευνας εντοπίστηκε εξωτερικά της οικίας άλλο Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ο 24χρονος Ειδικός Φρουρός, ο 20χρονος και ο 22χρονος. Το όχημα ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε σ’ αυτό αλλά και στους επιβαίνοντες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
?    κάνναβη σε “φούντα”, βάρους (0,1) γραμμαρίων,
?    τέσσερα κινητά τηλέφωνα και
?    το χρηματικό ποσό των (10) ευρώ.
Κατασχέθηκε επίσης μία ηλεκτρονική ζυγαριά που βρέθηκε έπειτα από νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων στην οικία του Ειδικού Φρουρού στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι οι τρεις συλληφθέντες, ηλικίας 24, 20, και 22 ετών είχαν μεταβεί στην εν λόγω οικία για να προμηθευτούν κάνναβη από τον 21χρονο, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχαν αγοράσει από το ίδιο άτομο ποσότητα κάνναβης έναντι του χρηματικού ποσού των (10) ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας.

Σημειώνεται ότι ο 24χρονος Ειδικός Φρουρός που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής τέθηκε με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας άμεσα σε διαθεσιμότητα, ενώ παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ