ΞΕΚΙΝΑ ΝΕΟΣ ΓΥΡΟΣ ΜΑΖΙΚΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ

Ανακοίνωση – καταγγελία της ΔΑΣ ΙΝΤΡΑΚΑΤ

intraΗ παράταξη και οι εκλεγμένοι της ΔΑΣ στο εργοστάσιο που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, αλλά και το κλαδικό Συνδικάτο του Μετάλλου του Νομού μας δυστυχώς για άλλη μια φορά επιβεβαιωθήκαμε σε αυτά που λέγαμε  ότι η εργοδοσία δε θα λυπηθεί κανέναν και τίποτα.

Μετά λοιπόν τις αλλεπάλληλες μειώσεις μισθών, την εκ περιτροπής εργασία, τις διαθεσιμότητες, τις υποχρεωτικές άδειες, τις παλιότερες απολύσεις, τώρα ξεκίνησε νέο γύρο μαζικών απολύσεων που φτάσανε στον αριθμό των 15 από το Νοέμβριο μέχρι σήμερα. Το λέμε για άλλη μια φορά: «ΤΟ ΒΑΡΕΛΙ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΑΤΟ» όσο δε μπει φρένο από τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Οι συνάδελφοι δούλεψαν όσο τους είχε ανάγκη η επιχείρηση (και με πιο λίγα χρήματα να μπαίνουν στο παγκάρι του κάθε λαικού σπιτιού) για να καλύψουν τις ανάγκες της παραγωγής και τώρα τους πετάνε στο δρόμο αφού πλέον δε τους χρειάζονται.

Δεν μπορούμε να περιμένουμε τίποτα από την εργοδοσία και τη λογική του να «να βγάλουμε μια επιτροπή που θα συναντηθεί  με την εργοδοσία για να δούμε τις διαθέσεις της», όπως και έγινε μετά την απόφαση που πήραμε ως ΓΣ πριν 3 μήνες όταν ξεκίνησαν οι απολύσεις ή τη λογική του «περίμενε να δούμε τι θα γίνει».

Αξίζει να αναφέρουμε ότι είναι τουλάχιστον αστεία αυτά που ισχυρίστηκε η εργοδοσία περί ακριβού ρεύματος, «μαύρης εργασίας» από τις άλλες επιχειρήσεις του κλάδου (τις ευθύνες να τις αναζητήσει στους ομοίους της που όλοι τους είναι μέλη του ΣΕΒ και όχι από εμάς τους εργάτες- εκτός και αν  απαιτεί να δουλεύουμε ανασφάλιστοι).

Επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν δουλειές ( ενώ όλες τις καινούριες παραγγελίες τις δίνει σε εξωτερικούς εργολάβους)  και ότι τα μέτρα παίρνονται για αυτό το λόγο. Η πραγματική αλήθεια είναι ότι η κρίση που περνάει το σύστημα έχει χτυπήσει και τον κλάδο του Μετάλλου έτσι τώρα η εταιρεία βρήκε την ευκαιρία να ξεκινήσει απολύσεις και στο κοντινό μέλλον να καταργήσει και τις ΣΣΕ, χρησιμοποιώντας τους αντεργατικούς νόμους που έφτιαξαν για χάρη της οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου και η ΕΕ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους στην επιχείρηση να βγάλουνε τα συμπεράσματα τους. Οι ευθύνες της προηγούμενης πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου και η στάση της όλο το προηγούμενο διάστημα είναι δεδομένες. Παρόλα αυτά ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ το νέο πλέον ΔΣ του σωματείου ΠΡΕΠΕΙ να καθορίσει τη στάση του απέναντι στα μέτρα που παίρνει η εργοδοσία και να απαιτήσει να πάρει ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ την πλειοψηφία του ΔΣ του σωματείου να συνεδριάσει και να καλέσει σε ΓΣ των εργαζομένων για τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου το απόγευμα σε ώρα και μέρος που θα καθορίσει το ΔΣ ως άμεση αγωνιστική απάντηση.

Επιμένουμε ότι είναι ανάγκη οι συνάδελφοι να ακουμπήσουν στο κλαδικό Συνδικάτο και να σηκώσουν ανάστημα στις απαιτήσεις της εργοδοσίας για να περισώσουν ότι μπορούν, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια αυτοί και οι οικογένειες τους. Πρέπει μέσα σε αυτό το εργοστάσιο να ακουστεί η διαφορετική φωνή και να εκφραστεί με οποιοδήποτε τρόπο απέναντι στην εργοδοσία για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ