ΒΓΑΖΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΚΤΕΡ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΩΝ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

ΦΑΡΣΑΛΑ Η αίθουσα του ΤΟΕΒ Φαρσάλων στην οποία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της ΕΟΑΣΝΛ και των Αγροτικών Συλλόγων της Επαρχίας Φαρσάλων αποδείχθηκε πολύ μικρή για να χωρέσει τους αγρότες που συμμετείχαν και οι οποίοι αποφάσισαν να παρατάξουν από την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου τα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών, προετοιμάζοντας ένα νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων.

Η μαζική δυναμική συμμετοχή των αγροτών δείχνει την αγανάκτηση από τα συσσωρευμένα προβλήματα που διαρκώς οξύνονται από την αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης-Ε.Ε, που τους οδηγούν στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Δείχνει πάνω από όλα ότι υπάρχει η αγωνιστική διάθεση ώστε να μπει φραγμός στην επίθεση που δέχεται το αγροτικό εισόδημα και να διεκδικήσουν αιτήματα που θα τους επιτρέψουν να συνεχίσουν να παράγουν και να επιβιώνουν.

Έγινε εκτενή συζήτηση για την άγρια φορολόγηση που γίνεται με το άνοιγμα λογιστικών βιβλίων, την φορολογία 13% από το πρώτο ευρώ, τα νέα χαράτσια με την φορολόγηση χωραφιών και σπιτιών, τις υπέρογκες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ με την αύξηση κατά 157% του τέλους για τις ΑΠΕ (Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας), τα λεγόμενα κόκκινα δάνεια της πρώην ΑΤΕ που οδηγούν σε πλειστηριασμούς και κατασχέσεις, το μεγάλο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις χαμηλές τιμές που μειώνουν δραματικά το αγροτικό εισόδημα κάθε χρόνο.

Ομόφωνη ήταν η εκτίμηση πως η αγωνιστική διεκδίκηση λύσεων και η ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των αγροτών είναι μονόδρομος. Οποιαδήποτε  κατάκτηση πραγματοποιήθηκε ήταν αποτέλεσμα σκληρών αγώνων και συγκρούσεων, πολυήμερων κινητοποιήσεων.

Οι αγώνες της μικρομεσαίας αγροτιάς απέφεραν αποτελέσματα, εμπόδισαν την λήψη ακόμη πιο σκληρών αντιαγροτικών μέτρων. Σήμερα επιβάλλεται οι αγώνες να οργανωθούν ακόμη καλύτερα, να γίνουν πιο μαζικοί, σε κοινή δράση και συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους εμπόρους και βιοτέχνες, την νεολαία για να έχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Μετά από πλούσιο διάλογο εκφράστηκε η αταλάντευτη απόφαση των αγροτών της Επαρχίας Φαρσάλων να πρωτοστατήσουν για μια ακόμη φορά στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις όπως πάντα έκαναν σε όλους τους αγροτικούς αγώνες. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι και οι Επιτροπές Αγώνα σε χωριά που δεν υπάρχουν σύλλογοι θα ενημερώσουν τους αγρότες της Επαρχίας για τα οξυμμένα προβλήματα τις επόμενες μέρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ