Η ΛΑΡΙΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ MIA ΑΛΛΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Η Σ.Ε. της Πρωτοβουλίας Λάρισας για τη Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη συζήτησε για τις δημοτικές εκλογές

πρΣυνεδρίασε την Παρασκευή η διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή Λάρισας της Πρωτοβουλίας για την Προοδευτική Δημοκρατική Παράταξη με θέμα: «Αυτοδιοικητικές εξελίξεις -Διαμόρφωση θέσεων».

Αναπτύχθηκε γόνιμος προβληματισμός κατά τον οποίο επισημάνθηκε η ανυπαρξία σημαντικού έργου στη διάρκεια των τεσσάρων θητειών της Δημαρχίας Τζανακούλη, το έλλειμμα ουσιαστικού αντιπολιτευτικού λόγου και η συρρίκνωση της δημοκρατικής λειτουργίας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οι σημαντικές αποφάσεις λαμβάνονταν με την τυπική μόνο επικύρωση της πλειοψηφούσας παράταξης και ο Δήμος λειτουργούσε «λόγω μεν Δημοκρατία, έργω δε η του πρώτου ανδρός Αρχή».

Διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα αλλαγής στο Δήμο με την ενεργοποίηση και άνοδο στην Δημοτική εξουσία νέων δυνάμεων της πόλης οι οποίες πρέπει να έχουν αυθεντικό αυτοδιοικητικό χαρακτήρα και όραμα για το μέλλον της Ταυτόχρονα να διαθέτουν την ικανότητα και τη γνώση να διαχειρισθούν δη-μιουργικά τόσο τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού περιβάλλοντος όσο και την παραγωγική της ικανότητα ώστε η Λάρισα να απόκτήσει ταυτότητα, να αναπτύξει πολιτισμικό κεφάλαιο, να δημιουργήσει δίκτυα αλληλεγγύης για τους αδύναμους συμπολίτες και να κάνει αισθητή την παρουσία της ως πόλη-πρότυπο στην Ελλάδα και ευρύτερα. Ήδη στο παρελθόν έδωσε το μοντέλο των ΔΕΥΑ (μετεξέλιξη της ΟΥΗΛ σε ΔΕΥΑΛ) και των Δημοτικών Περιφερειακών Θεάτρων (ΔΗΠΕΘΕ) με αφετηρία το Θεσσαλικό Θέατρο.

Στην αρχή της συνεδρίασης της διευρυμένης Συντονιστικής Επιτροπής παρέστη και ο νυν επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» κ. Γιώργος Σούλτης ο οποίος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις εξαντλητικές προσπάθειες της παράταξής του ώστε να επιτευχθεί συνεργασία με «όμορες» δημοτικές κινήσεις και παρατάξεις και από κοινού να επιτύχουν την ανα-τροπή στο Δήμο Λαρισαίων.

Ο κ. Σούλτης έγινε αποδέκτης παρατηρήσεων για τις δρομολογηθείσες διαδικασίες οι οποίες εξελίχθηκαν (π.χ. η αλλαγή ηγεσίας στην «Λαρισαίων Πόλη») χωρίς ουσιαστικό άνοιγμα στην κοινωνία και σε κάθε ενδιαφερόμενο με αποτέλεσμα το έλλειμμα κινητοποίησης και συμμετοχής θετικών και δημιουργικών δυνάμεων της τοπικής κοινωνίας.

Τέλος η Σ. Ε. συζήτησε τις λεπτομέρειες για την άρτια προετοιμασία της εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας την επόμενη Παρασκευή 24-1-2014 στις 19.00 με ομιλητή τον Γιώργο Παγουλάτο και θέμα: «Η πρόκληση για την Κεντροαριστερά: Σύγχρονη Ελλάδα σε μια Προοδευτική Ευρώπη».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ