ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ – ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑΛΙΜΠΑΝ

Γράφει ο Γιάννης Παιδής

παπαδΜπορεί το 313 μ.Χ. να υιοθετήθηκε το διάταγμα των Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκίας, και να πέρασαν 1800 χρόνια από τότε, δυστυχώς όμως σήμερα οι φωστήρες του επικοινωνιακού τομέα της ΝΔ αποφάσισαν να ασχοληθούν με το αν πιστεύει ή δεν πιστεύει στο θεό ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα συνεχίζοντας την εμετική τους στρατηγική θυμήθηκαν ότι ο κ. Τσίπρας δεν βάπτισε τα παιδιά του.

Σε μια Ελλάδα που καταστρέφεται καθημερινά από τις επιλογές των θρήσκων πολιτικών μας οι οποίοι κάνουν μεγάλους σταυρούς στις εκκλησίες και αλληλοσπρώχνονται για να βγουν μια φωτογραφία δίπλα στους ταγούς της εκκλησίας προσδοκώντας ψήφους πιστών, είναι αν μη τι άλλο υποκρισία να μιλάς για το αν ο Τσίπρας είναι άθεος και να εκφράζεις φόβους για το που θα οδηγήσουν την Ελλάδα οι άθεοι του ΣΥΡΙΖΑ αν αναλάβουν την εξουσία.

Πώς άραγε χαρακτηρίζουν εαυτούς χριστιανούς ορθόδοξους όλοι αυτοί οι βουλευτές της ΝΔ όταν παιδιά λιποθυμούν από την πείνα, γέροι δεν έχουν χρήματα για να πάρουν τα φάρμακά τους, ανασφάλιστοι πεθαίνουν χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και παιδιά μένουν ανεμβολίαστα;

Πόση ακόμη υποκρισία να ανεχθούμε από αυτούς που διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους επειδή ο Τσίπρας είναι άθεος;

Η Ν.Δ. σήμερα όπως είχε κάνει το 1981 όταν προσπάθησε να φοβίσει το λαό για την τύχη της εκκλησίας αν ανέβει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, όπως επένδυσε το 2004 στην αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτότητες, έτσι και σήμερα μη έχοντας τι να πει για το κατάντημα του ελληνικού λαού στο οποίο συνέβαλε τα μέγιστα, στέλνει τη μπάλα στην κερκίδα της εκκλησίας ευελπιστώντας ότι ο θρήσκος ελληνικός λαός θα φοβηθεί από τους άθεους ή άθρησκους του ΣΥΡΙΖΑ. Πάλι καλά που δεν μας είπε ότι αν έλθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, θα γκρεμίσει τις εκκλησίες, θα σφάξει τους παπάδες και θα απαγορεύσει την εκδήλωση του θρησκευτικού συναισθήματος. Αλλά ποιος ξέρει όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές μπορεί να το πουν και αυτό.

Παράλληλα όμως η στάση αυτή της ΝΔ απέναντι στα πιστεύω του Τσίπρα ή και άλλων που τόλμησαν να δηλώσουν άθεοι, είναι το λιγότερο επικίνδυνη αφού μας θυμίζει άλλες εποχές που σύνθημα ήταν το «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» ή το «Ελλάς, Ελλήνων χριστιανών».

Πού το πάει άραγε με αυτή της τη στάση η ΝΔ και ποιους θέλει να έχει δίπλα της;

Μήπως θέλει να χαϊδέψει και πάλι τα αφτιά του πλέον συντηρητικού τμήματος της ελληνικής κοινωνίας, από το οποίο προέρχεται τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και οι στενοί του συνεργάτες;

Δεν φοβάται ότι αφορίζοντας πολιτικούς για τα θρησκευτικά τους πιστεύω, κάνει την Ελλάδα το μοναδικό θεοκρατικό καθεστώς στην Ευρώπη, παρόμοιο με αυτά των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν ή της ισλαμικής δημοκρατίας του Ιράν;

Και σίγουρα είναι το τελευταίο θεοκρατικό καθεστώς, αφού είναι η μοναδική χώρα η οποία στον 21ο αιώνα, με τέτοια οικονομική και κοινωνική κρίση, εμφανίζει έναν άνευ προηγουμένου εναγκαλισμό του κράτους από την εκκλησία, ενώ ακόμη και σήμερα οι κληρικοί είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Επίσης είναι η χώρα στην οποία ισχύει ακόμη ο θρησκευτικός όρκος τόσο στην πολιτική όσο και στη δικαιοσύνη, και στην οποία γίνεται καθημερινά προσευχή των ορθόδοξων χριστιανών στα σχολεία.

Δεν μπορεί σήμερα να μη διδάσκεται η θρησκειολογία στα σχολεία και να επιμένει το υπουργείο να διδάσκει θρησκευτικά με τον τρόπο που γίνεται το μάθημα, και το χειρότερο να στιγματίζονται παιδιά που θέλουν να αξιοποιήσουν το δικαίωμα τους να μην παρακολουθήσουν το μάθημα των θρησκευτικών.

Δεν είναι δυνατόν να δικάζεται άτομο επειδή μιλούσε για τον γέροντα “Παστίτσιο” ή να κατακεραυνώνεται από κληρικούς ή ακόμη και την Ιερά Σύνοδο βουλευτής, επειδή συμμετείχε σε τοπικό δρώμενο.

Πότε θα καταλάβουν ότι η Ελλάδα δεν είναι Ιράν, και οι Έλληνες δεν μπορεί να γίνουν ταλιμπάν;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ