ΣΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΝΤΙΤΡΟΥ

Ο αμετανόητος παιδεραστής, βιαστής και δολοφόνος έστειλε επιστολή στον πατέρα ενός από τα θύματα του

Ξαναχτυπά ο αμετανόητος, απαγωγέας παιδεραστής και δολοφόνος παιδιών Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος από τη φυλακή όπου βρίσκεται έστειλε επιστολή 44 σελίδων στον πατέρα ενός εκ των θυμάτων του, «σκοτώνοντας εκτός από τα παιδιά και την αλήθεια», όπως έγραψε χαρακτηριστικά η βελγική εφημερίδα La Dernieure Heure…

Ο απαγωγέας, βιαστής έξι παιδιών και δολοφόνος 4 εξ αυτών έστειλε τη χειρόγραφη επιστολή στον Ζαν Ντενί Λε Ζεν, τον πατέρα ενός οκτάχρονου κοριτσιού που απήγαγε, βίασε και σκότωσε.   Το τρομερό είναι ότι αναφέρεται στην αποβολή της συζύγου του και συνενόχου του προκειμένου να δικαιολογήσει τους φόνους. Η σύζυγος του έχει αποφυλακιστεί και έχει κλειστεί σε μοναστήρι.

Γράφει ο παιδεραστής, βιαστής και δολοφόνος σε σημείο της επιστολής του προς τον τραγικό πατέρα, σύμφωνα με την βελγική εφημερίδα:   «Ποιος μπορεί να κατανοήσει καλύτερα και να αισθανθεί την θλίψη, την εξέγερση, τον θυμό και όλα τα άλλα αρνητικά συναισθήματα που κατατρώγουν την καρδιά ενός πατέρα πληγωμένου από τον θάνατο του παιδιού του, από έναν άλλον πατέρα που υφίσταται τα ίδια βάσανα».

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο του βελγικού Πανεπιστημίου Libre, Ισιντόρ Πελκ ο Ντιτρού θέλει να μιλάει ακόμη ο κόσμος για αυτόν και να τον κάνει να υποφέρει κι άλλο. “Ο τρόπος με τον οποίο ο Μαρκ Ντιτρού επιχειρεί να απαλλαχθεί μέσω της επιστολής είναι ενδεικτικός ενός ψυχοπαθούς, αδιάφορου απέναντι στον πόνο που προκάλεσε σε άλλους και απέναντι στις πιο βασικές ανθρώπινες αξίες» λέει.

Ο Ντιτρού δεν διάλεξε τυχαία τον Ζαν Ντενί Λε Ζεν για να του στείλει την επιστολή. Είναι ο πιο γνωστός συγγενής των θυμάτων του και έβγαινε συχνά στα Μέσα για να προστατεύσει τη μνήμη τους. Το 2012 δήλωσε ότι «γυρνά οριστικά σελίδα» σε αυτή την υπόθεση. Μέχρι στιγμής δεν έχει αντιδράσει στην πρόκληση Ντιτρού, δηλώνει ωστόσο σοκαρισμένος, σύμφωνα με το RTL.be.

Ο δολοφόνος και βιαστής συνελήφθη το 1996 αλλά είχε ήδη ανάλογο παρελθόν και οι Αρχές τον είχαν αφήσει ελεύθερο. Μετά τη νέα σύλληψη του βρέθηκαν ειδικά κελιά στο υπόγειο του σπιτιού του, μέσα στα οποία τα μικρά κορίτσια πέρασαν φρικτές ώρες. Δύο από αυτά, κατέστη δυνατό να εντοπιστούν όσο ήταν ακόμη νωρίς και βρίσκονταν ακόμα στη ζωή. Βρέθηκαν στο κελί σε άθλια ψυχολογική αλλά και σωματική κατάσταση.

Άλλα τέσσερα κορίτσια εντοπίστηκαν νεκρά. Δύο από αυτά, η Αν Μάρσαλ, 17 ετών και Έφγε Λάμπρεκς, 19 ετών, βρέθηκαν θαμμένες στον κήπο του σπιτιού του. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, τα δύο άτυχα κορίτσια, ναρκώθηκαν και θάφτηκαν ζωντανά. Άλλα δύο νεκρά θύματα ήταν κλεισμένα στο κελί όταν αυτός είχε συλληφθεί την πρώτη φορά.

Η σύζυγός του, παρά το γεγονός πως βρισκόταν στο σπίτι, δεν κατέβηκε ποτέ να δώσει στα δύο κοριτσάκια ένα πιάτο φαγητό, με αποτέλεσμα να πεθάνουν από ασιτία. Δήλωσε αργότερα στο δικαστήριο, δεν το έκανε επειδή φοβόταν.

Toν περασμένο Φεβρουάριο ο Ντιτρού είχε απασχολήσει και πάλι την επικαιρότητα αφού πληροφορίες ανέφεραν ότι η βελγική δικαιοσύνη ήταν έτοιμη να διαπράξει και πάλι το ίδιο λάθος αποφυλακίζοντας τον επειδή είχε εκτίσει το 1/3 της ποινής του.

lifo.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ