ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ «Ο ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΓΗΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ» ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

AgBasilisΈχει καθιερωθεί πλέον κάθε Ιανουάριο να πραγματοποιείται το φιλανθρωπικό φεστιβάλ «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα», το οποίο μέσα από ένα εύρος δράσεων στοχεύει στην ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση του κοινωνικού συνόλου.

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε στη Λάρισα το 2009, κατόπιν ιδιωτικής πρωτοβουλίας του μουσικού Δημήτρη Ακριβούλη και με την συμπαράσταση των κατοίκων της πόλης, οι οποίοι θέλησαν μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων να ενώσουν τις φωνές ερασιτεχνών και επαγγελματιών διαφόρων χώρων προς ένα κοινό σκοπό: την ανακούφιση ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και την αύξηση της κοινωνικής συνοχής.

Στα πλαίσια του Φεστιβάλ πραγματοποιούνται θεατρικές παραστάσεις, μουσικές βραδιές, συναυλίες, αθλητικές εκδηλώσεις, εικαστικές δράσεις και εκθέσεις

Δηλαδή με τη βοήθεια των τεχνών μέσω της δημιουργίας διαφόρων εκδηλώσεων έχουμε ως σκοπό την ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου όσον αφορά την αλληλεγγύη απέναντι στο συνάνθρωπο .

Ο χαρακτήρας του Φεστιβάλ διατηρείται καθαρά φιλανθρωπικός, χωρίς την διαμεσολάβηση χρηματικών μέσων συναλλαγής.. Το μόνο που ζητείται ευγενικά είναι η συγκέντρωση τροφίμων όπως αλεύρι, γάλα, ζάχαρη, ζυμαρικά, λάδι, μαρμελάδα, πελτές, ρύζι, φρυγανιές, όσπρια, κονσέρβες κλπ σε κιβωτούς τοποθετημένες σε ευδιάκριτα σημεία τέλεσης των εκδηλώσεων, προκειμένου να διανεμηθούν μέσω των κοινωνικών παντοπωλείων, ενοριών και από οποιοδήποτε σύλλογο που έχει άμεση ανάγκη σε συνάνθρωπους που βιώνουν πραγματική ένδεια.

Με μια μεγαλύτερη και πιο συγκροτημένη ομάδα καλλιτεχνών από όλους τους χώρους των Τεχνών, το φετινό 5ο Φιλανθρωπικό Φεστιβάλ «Ο Αϊ Βασίλης άργησε μια μέρα» θα λάβει χώρα σε διάφορους χώρους της πόλης της Λάρισας από τις 23 Ιανουαρίου μέχρι την 1 Φεβρουαρίου 2014.

το φεστιβάλ έχει την στήριξη του Δήμου Λαρισαίων

οργανωτική επιτροπή: σύλλογος Αργιθεατών ν. Λάρισας “Άγιος Νικόλαος” (6978726353) Δημήτρης Ακριβουλης(6989294123), MΜαίρη Θυμούλια.

Οι φετινές εκδηλώσεις διοργανώνονται με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Κοινωνικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων. Η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Μ. Κοτάκου δήλωσε: «Η πρωτοβουλία «Ο Άγιος Βασίλης Άργησε μια Μέρα» αφορά την προσπάθεια της κοινωνίας της αλληλεγγύης να σταθεί όρθια στις προκλήσεις των εποχών. Στο Δήμο Λαρισαίων την αγκαλιάσαμε από την πρώτη ημέρα, γιατί διακρίναμε ένα σημαντικό εταίρο από την ιδιωτική πρωτοβουλία, που συνεισφέρει με το δικό του τρόπο στις προσπάθειες της διεύρυνσης της κοινωνικής πολιτικής που έχει αναλάβει ο Δήμος Λαρισαίων εδώ και χρόνια κι έχει εντείνει  στα χρόνια της κρίσης. Ο Δήμος Λαρισαίων καλεί όλους τους πολίτες της Λάρισας να συμμετέχουν, με τις μικρές ή τις μεγάλες τους δυνάμεις και στην πρωτοβουλία «Ο Άγιος Βασίλης Άργησε μια Μέρα» αλλά και σ’ όλες τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης που εκδηλώνονται στην περιοχή μας, για μια Λάρισα χωρίς φτώχεια και προβλήματα, για μια Λάρισα ανθρώπινη, μια πόλη που νοιάζεται για όλους τους πολίτες της».

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πέμπτη 23 ΙΑΝ : ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ:

Ο Σύλλογος Αργιθεατών ν.Λάρισας “Ο Άγιος Νικόλαος” ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Φεστιβάλ “Ο Άη Βασίλης άργησε μια μέρα” προσκάλεσε και με μεγάλη χαρά συνδιοργανώνει και φέτος το 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Συγκροτημάτων με τους :

Σύλλογος Απανταχού Αβδελλιωτών ” Η Βασιλίτσα”

Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου

Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας κ Περιχώρων “Η Αγία Παρασκευή”

Σύλλογος Μικρασιατών ν. Λάρισας

Σύλλογος Κρητών φοιτητών Λάρισας “Νίκος Καζαντζάκης”

Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Κυπαρίσσου

Πανθεσσαλικός Σύλλογος Καλαρρυτινών “Οι Καλαρρύτες”

Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων ν. Λάρισας ” Ο Κατσαντώνης”

Πολιτιστικός- Εξωραϊστικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Λάρισας

Σύλλογος Ποντίων Λάρισας

Λέσχη Πολιτισμού Αγίου Κωνσταντίνου

Σύλλογος Ανατολιτών “Ιωάννης ο Πρόδρομος”

Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος “Πελασγός”

ΩΡΑ 19:00

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου:

-LIVE  στο STAGE CLUB: MARIETTA FAFOUTI

Presale:10e   desk 12e ώρα 21:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 25 Ιανουαρίου:

-LIVE στο STAGE CLUB :MONKEY 3+special quests.οι Ελβετοί stoner ταξιδιώτες

Έρχονται στην Ελλάδα γεμάτο εκπλήξεις  ωρα 21:30

-Xατζηγιαννειο: θεατρική παράσταση  από την ομάδα του FAME LAB (AΑθήνα)  με τίτλο

“Από το σταφιδόψωμο στα quark”

-Χατζηγιαννειο: θεατρική παράσταση μικρού μήκους από την ομάδα ΚΟΛΑΖ με τίτλο

“ο άνδρας με την πουά γραβάτα” της πολιτιστικής ομάδας του ΤΕΙ Θεσσαλίας

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Independence studio latin party στο X-POSE χορεύοντας για την κοινωνική αλληλεγγύη

Ωρα 18:00

ΠΕΜΠΤΗ 30 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

LIVE: BROOKLYN ROAD ακουστικό rock n roll σχήμα στο café bar «Στο Περίπου»

Ωρα 22:00

ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

LOVE IS IN THE AIR ένα xxxL stand up comendy show στο café bar ΣΧΟΛΕΙΟ (Παπακυριαζή 30)

Ωρα 22:00

-LIVE  οι ΜΟΚΟ acoustic lab στο Q café bar ένα σχημα που προσεγγιζει με ακουστικο ηχο

Κομμάτια της pop jazz funk alternative σκηνής

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ