ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ FERIEN 2014Αισιόδοξο μήνυμα για την πορεία της τουριστικής κίνησης από την Αυστρία, σηματοδοτεί η συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη διεθνή τουριστική έκθεση Ferien 2014 που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 16-19 Ιανουαρίου στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Στη φετινή διοργάνωση περισσότεροι από 750 εκθέτες από 70 χώρες παρουσίασαν στους επισκέπτες της έκθεσης τις προσφερόμενες υπηρεσίες στον τομέα του τουρισμού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε στην εν λόγω έκθεση σαν συνεκθέτης του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού σε ενιαίο περίπτερο με το Δήμο Σκιάθου. Οι επισκέπτες του Θεσσαλικού περιπτέρου είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν λεπτομερώς για όλους τους θεσσαλικούς προορισμούς, τις ξενοδοχειακές υποδομές της περιοχής, τους τρόπους πρόσβασης κυρίως μέσω των αεροδρομίων Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου καθώς και για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού αλλά και τις ποικίλες δραστηριότητες που προσφέρονται στη Θεσσαλία όλο το χρόνο, ενώ διανεμήθηκε έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό (DVD).

Η τουριστική έκθεση της Βιέννης, που είναι από τις πρώτες διεθνείς διοργανώσεις για τη φετινή περίοδο, λειτουργεί ως βαρόμετρο της κίνησης και αποτελεί παράλληλα σημαντικό δείκτη των τάσεων της προσεχούς τουριστικής περιόδου. Τα πρώτα μηνύματα από την έκθεση είναι ενθαρρυντικά τόσο για το Πήλιο, τις Σποράδες και τα Μετέωρα που αποτελούν γνωστούς και αγαπημένους τουριστικούς προορισμούς όσο και για τους άλλους θεσσαλικούς προορισμούς όπως ο Όλυμπος, το παραλιακό μέτωπο Λάρισας και Μαγνησίας, η λίμνη Νικολάου Πλαστήρα που κερδίζουν ολοένα και περισσότερους φίλους στο αυστριακό κοινό.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον εκδηλώθηκε από ταξιδιωτικούς πράκτορες, για την προώθηση τουριστικής ομάδας ΑΜΕΑ, μετά την ενημέρωση που είχαν από την αποστολή της Περιφέρειας για την εγκατάσταση της καινοτόμου διάταξης SEATRAC, που παρέχει τη δυνατότητα αυτόματης πρόσβασης στη θάλασσα των ατόμων με κινητικές αναπηρίες, σε τρεις αντιπροσωπευτικές παραλίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας (παράλια Λάρισας, Μαγνησίας, Σκιάθου), όπου σε συνδυασμό με τις απευθείας πτήσεις δύο αεροπορικών εταιριών της Αυστρίας με το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καθιστούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας έναν νέο ποιοτικό τουριστικό προορισμό γι’ αυτή την ομάδα ατόμων.

Με στόχο την ενίσχυση της τουριστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλίας στην αγορά της Αυστρίας το αμέσως προσεχές διάστημα προγραμματίζεται σε συνεργασία με τον ΕΟΤ η διοργάνωση ταξιδιού γνωριμίας αυστριακών δημοσιογράφων στην περιοχή.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας με την άρτια οργάνωση και παρουσίαση κέρδισε τις εντυπώσεις αυστριακών δημοσιογράφων, τουριστικών πρακτόρων και κοινού αποσπώντας θετικά σχόλια ενώ το επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστρία κ. Θεμιστοκλής Δημίδης και ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού κ. Πάνος Λειβαδάς.

Στην έκθεση Ferien 2014 συμμετείχε η κ. Ελένη Κατσαρού, διευθύντρια της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας, η κ. Ε. Παπαθεοδώρου από τις Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι και επαγγελματίες του τουρισμού που ανταποκρίθηκαν στο σχετικό κάλεσμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και πλαισίωσαν το περίπτερο σε μια προσπάθεια δυναμικής παρουσίας στην έκθεση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ