ΣΤΟ ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ ΤΑΞΙΔΕΨΕ Ο ΡΟΔΟΙΝΟΣ ΤΟΥ ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

brabeio rodoinos Την αγορά κρασιού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής φιλοδοξεί να κατακτήσει ο “Ροδοίνος” του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου που παρουσιάζεται αυτές τις ημέρες στο σαν Φρανσίσκο μαζί με άλλα κρασιά συνεταιριστικών οινοποιείων της χώρας.

Ο “Ροδοίνος” που είναι το κρασί που απέσπασε διεθνείς διακρίσεις και άνοιξε την πόρτα για το τυρναβίτικο συνεταιριστικό κρασί στην αγορά της Κίνας, τώρα φιλοδοξεί να ανοίξει και τη δύσκολη αγορά των ΗΠΑ αν και οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές.

Ο Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου συμμετέχει στην έκθεση του Σαν Φρανσίσκο μαζί με τους συνεταιρισμούς Κεφαλλονιάς, Καϊρ και Πεζών και η προώθηση των συνεταιριστικών κρασιών στις διεθνείς αγορές γίνεται μέσω της δράσεις “COOP wine of Greece” που χρηματοδοτείται από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Τόσο το άνοιγμα στην αγορά των ΗΠΑ που γίνεται τώρα, όσο και το άνοιγμα στην αγορά της Κίνας που έγινε πριν από 1 περίπου χρόνο δημιουργούν νέες αναπτυξιακές προοπτικές για τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου που έστειλε ήδη 1 κοντέινερ με κρασιά στην Κίνα, όσο και για τους αμπελουργούς της περιοχής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ