ΘΕΛΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗ; ΠΑΡΕ ΔΑΣΚΑΛΟ!

Κενά και ελλείψεις ΚΑΙ σε γυμναστές, που καλύπτονται από δασκάλους που τους υποχρεώνουν να «κάνουν» τη δουλειά των γυμναστών!…

Στα περισσότερα σχολεία της Β΄ Αθήνας, η διοίκηση έχει ουσιαστικά καταργήσει (ή υποβαθμίσει) τα ολοήμερα για να βάλει τους δασκάλους σε τάξεις (π.χ. 16ο Δ. Σχ. Ν. Ιωνιας), κλπ. Τώρα έφτασαν ακόμα και στο σημείο να … «βαφτίζουν» τους δασκάλους … «γυμναστές» και να τους αναθέτουν τη γυμναστική, για να βγαίνει το πρόγραμμα του σχολείου. Αρκετά τα παραδείγματα (Π.Χ. Διαπολιτισμικό).

Κι είναι να απορεί κανείς :

·      Ποιος νομιμοποιεί αυτή την πράξη ; Ποιος το εφαρμόζει χωρίς να λογαριάζει νομιμότητα, παιδαγωγική, ομαλότητα στη λειτουργία του σχολείου ; Οι σχολικοί σύμβουλοι της Φυσικής Αγωγής τι λένε γι  αυτό ;

·      Πού πήγε όλη η περιβόητη «αυστηρότητα» του «survey» ( και πολύ περισσότερο του myschool) ; Πώς περνά στο «σύστημα» και στο πρόγραμμα του σχολείου ένας συνάδελφος με πτυχίο δασκάλου σαν … γυμναστής ; Όλες οι πλευρές της ζωής στο σχολείο, έχουν κοινό «παρονομαστή» που είναι η κυβερνητική πολιτική της υποβάθμισης του σχολείου.

Σ΄ αυτή την επίθεση οι εκπαιδευτικοί δε μένουν αδιάφοροι. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

–  ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΡΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΑΣΚΑΛΩΝ, ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ, ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΝΑ  ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

–  ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΩΝ 20 ΜΑΘΗΤΩΝ ( 15 ΣΤΑ ΝΗΠ/ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΡΩΤΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).

–  ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΙ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΛΩΣ «ΠΑΙΔΟΦΥΛΑΚΕΣ».

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», προχωρά σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση της Β΄ Αθήνας, τη Δευτέρα 27 του Γενάρη 2014, στις 2 μ.μ.

Καλούμε τους Συλλόγους διδασκόντων που έχουν παρόμοιο πρόβλημα να ενημερώσουν το Σύλλογο για το αν έχουν τέτοιο θέμα στο σχολείο τους και να εκπροσωπηθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

xenesglosses.eu

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ