ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΠΕΤΗΣ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΙΛΙΡ ΚΟΥΠΑ

συνΣυνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Αλβανία, ο καταζητούμενος δραπέτης των φυλακών Τρικάλων, Ιλίρ Κούπα, ο οποίος είχε καταφέρει να διαφύγει μετά την τελευταία αιματηρή μάχη με άνδρες της ΕΚΑΜ στην ‘Ηπειρο, όπου έπεσε νεκρός ο ομοεθνής του Μαριάν Κόλα, τον περασμένο Ιούλιο…

Ο Κούπα, παρά τις εντατικές έρευνες των αρχών, ξέφυγε και πέρασε στην Αλβανία, όπου ζούσε μέχρι και σήμερα.

Μετά από συντονισμένες έρευνες των αλβανικών και των ελληνικών αρχών εντοπίστηκαν τα ίχνη του Αλβανού δραπέτη στην περιοχή των Τιράνων.

Τα ξημερώματα, Αλβανοί αστυνομικοί, εισέβαλαν στο σπίτι που έμενε ο Κούπα και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα με πηλροφορίες, ο δραπέτης είχε βάψει τα μαλλιά του ξανθά για να μην αναγνωρίζεται.

Ο συλληφθείς κρατείται από την αλβανική αστυνομία, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία για την έκδοσή του στην Ελλάδα, όπου κατηγορείται για σωρεία κακουργημάτων, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, ένοπλες ληστείες, απόδραση, απόπειρες κατά αστυνομικών και άλλα αδικήματα.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Ιλίρ Κούπα, είχε αποδράσει μαζί με άλλους δέκα ομοεθνείς του στις 22 Μαρτίου του 2013 από τις Φυλακές Τρικάλων που για μήνες απασχολούσαν την ελληνική αστυνομία, ενώ είχε συμμετάσχει στις ένοπλες συμπλοκές και μάχες με αστυνομικούς, μέχρι την τελευταία στιγμή.

Με τη σύλληψη του Κούπα, εξαρθρώνεται πλήρως η σκληρή ομάδα των δραπετών των φυλακών Τρικάλων, που είχε σχηματιστεί υπό την αρχηγεία του Μαριάν Κόλα, αλλά παραμένουν ασύλληπτοι άλλοι τέσσερις δραπέτες, από την ομάδα των 11 που μετά την αποδρασή τους έχουν εμπλακεί σε ληστείες και άλλες κακουργηματικές πράξεις.

enet.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com