ΠΛΗΡΗΣ Η ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

egat3 (Αντιγραφή)Εικόνα εγκαταλελειμμένης περιοχής συνεχίζει να εμφανίζει ο Αμπελώνας αλλά και το σύνολο των τοπικών κοινοτήτων του πρώην δήμου Αμπελώνα, αφού φαίνεται ότι η δημοτική αρχή αδιαφορεί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών.

Ενδεικτικό της θλιβερής εικόνας είναι το ρολό  που ήταν σταματημένο εδώ και πολύ καιρό  στην κεντρική πλατεία, και χρειάστηκαν δεκάδες εκκλήσεις δημοτών για να διορθωθεί η βλάβη, τα σκουπίδια που ξεχειλίζουν στους κάδους ή γεμίζουν τα πάρκα, αφού είναι εύκολη λεία για σκύλους και γάτες.

Το τελευταίο διάστημα εκείνο που ενοχλεί ιδιαίτερα είναι το γεγονός ότι δεκάδες δρόμοι σε όλο τον Αμπελώνα, αλλά και στα γύρω χωριά είναι μέσα στο σκοτάδι, αφού κανείς από το δήμο δεν φρόντισε να αλλάξει τις καμένες λάμπες του δημοτικού φωτισμού οι οποίες σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 100.

egat4 (Αντιγραφή)Εξοργιστικό επίσης είναι το γεγονός ότι ο κεντρικός δρόμος η οδός Θερμοπυλών θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο εξαιτίας των πολλών λακκουβών που εγκυμονούν κινδύνους για δικυκλιστές αλλά και οδηγούς ΙΧ που ανά πάσα στιγμή μπορούν να πέσουν μέσα.

 

Τραγική η εγκατάλειψη στα πάρκα και στις πλατείες ενώ και ο κεντρικός ανοικτός αύλακας θυμίζει χωματερή.

egat1 (Αντιγραφή)Επίσης τί μπορεί να πει κανείς για τα χιλιόμετρα δρόμων σε όλο τον Αμπελώνα που παραμένουν χωρίς άσφαλτο μετά την τοποθέτηση του κεντρικού αγωγού αποχέτευσης αφού η διοίκηση της ΔΕΥΑΤ δεν φρόντισε να προκηρύξει την παράλληλη εργολαβία κατασκευής των συνδετήριων αγωγών και των αναμονών στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα κανείς να μην γνωρίζει ούτε πότε θα γίνει αυτό το έργο αλλά και ούτε πότε θα μπει άσφαλτος στους πληγωμένους δρόμους.

egat2 (Αντιγραφή)Τέλος εκείνο που ενοχλεί ιδιαίτερα την τοπική κοινωνία είναι η φράση “εγώ ξεβρόμισα τον Αμπελώνα” που χρησιμοποιεί ο δήμαρχος σε κάθε δημόσια εμφάνισή του προσπαθώντας να διαφημίσει το ανύπαρκτο έργο της αποχέτευσης που παραμένει μισό και ανέσωστο και το χειρότερο είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί και πότε θα λειτουργήσει.

“Ποιούς ξεβρόμισε και πότε. Σαν δεν ντρέπεται λίγο” είναι οι επιεικέστερες φράσεις που ακούγονται από τους αμπελωνίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ